KCK’lı Sanık Avukatları Duruşma Salonunu Terk Etti

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasının ilk duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu yanındaki...

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasının ilk duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu yanındaki duruşma salonunda gerçekleşti. Duruşma salonunu terk eden sanık avukatları mahkemenin tavrını şikayet etti. Avukatlar, “Tüm taleplerimiz reddedildi.” dedi.

KCK’lı sanık avukatları taleplerinin reddedildiği iddiasıyla mahkeme salonunu terk etti. Duruşma salonu önünde açıklama yapan avukatlar, iktidarın tüm kurum ve kuruluşlarıyla muhalefeti susturmaya çalıştığını iddia etti.

Tüm taleplerinin reddedildiğini ifade eden sanık avukatları müvekkillerinin Kürtçe savunma yapmak istediğini ancak bunun da kabul edilmediğini ifade ettiler. Ana dilin yasaklanmasının bu kadar kolay olmaması gerektiğini savunan avukatlar insanların istedikleri şekilde ifade verebilmeleri gerektiğini söylediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: