KDV ve ÖTV indirimi için ek çalışma

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Mart ayında yürürlüğe konulan geçici KDV ve ÖTV indirimi uygulamalarının sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), bazı ilave çalışmalar yapılması ve bu çalışmaların hafta içinde tamamlanması konusunda ilgili kurumların görevlendirildi.

Babacan Başkanlığı’ndaki EKK’ya, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Hükümetin geçici KDV ve ÖTV indirimi uygulamasının son tarihi olan 16 Haziran’a kadar bir karar vermesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre hükümet KDV ve ÖTV indirimlerine sıcak bakıyor. Özellikle bazı sektörlerde oranların daha da düşürülerek devam kararı alınması beklenirken, bazılarında ise “KDV” ve “ÖTV” indirimleri son bulacağı ifade ediliyor.

Otomotiv Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezer, ANKA’ya yaptığı açıklamada, otomotiv sektörü açısından ÖTV indirimleri ve ticari araçlarda KDV indirimine ilişkin pozitif bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi. 2.5 ayı aşkın süredir devam eden indirimlerin sektöre yansımalarını hükümetle paylaştıklarını ifade eden Tezer, hurda indirimi konusunda bir talepleri olmadığına dikkat çekti.