Kdz. Ereğli Müftülüğünden Ziyaretler

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki kurum ve kuruluşlara...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kdz. Ereğli Türkiye Har Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ederek şehit ve gazi yakınları ile sohbet etti.

Ziyarette şehitlik ve gaziliğin önemine değinen Erkan”‘İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Hak katında ve hem de halk yanında şehadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir. Şehit, Allah'ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır. Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Gazi de şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı o da şehitler derecesindedir’’dedi.

Reklam
Reklam

Kdz. Ereğli Türkiye Har Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüvende ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehit ve gazi yakınları adına ilçe Müftüsü Mustafa Erkan’a teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan beraberinde heyet ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu Kadostro Müdürlüğü, Dernekler Masası Şefliği, Özel İdare Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Müze Müdürlüğü ve Liman Bakanlığını ziyaret ederek ‘ Peygamberimiz Hz. Muhammed'in engellilere verdiği değeri ve Toplumda Cami ve Din Görevlilerinin önemine değindi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: