Kdz. Ereğli’de Bayan Hafızlara Taç Giyme Töreni

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğüne bağlı Kız Kur'an Kurslarında eğitimlerini tamamlayarak ve hafızlık belgesi almaya hak...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğüne bağlı Kız Kur'an Kurslarında eğitimlerini tamamlayarak ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için taç giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, Din Görevlileri Emin Demirci, Kur’an kursu öğreticileri, bayan hafızlar ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Belen Merkez Kur’an Kursu Öğreticilerinden Rukiye Bozkurt ve Belen Yeni Mahalle Kur’an Kursu öğreticisi Fatma Doğan’ın üstlendiği programa bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Hafızlık taç giyme töreninde konuşan Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, hafızlığın önemine işaret ederek,“‘Hafızlık için gayret edip çalışmak hem bir ibadettir hem de Allah katında ecir ve sevabı yüksek bir ameldir. Kur'an hafızlığının faziletlerini saymakla bitirmemiz mümkün değildir. Zira Kur’an-ı Kerim, Hak ile batılı ayırt eden bir söz ve Allah’ın sımsıkı sarılmamızı emrettiği sağlam ipidir. O, Allah’ın kelamı, Hz. Muhammed Mustafa (sav) nın mucizesidir. Ona tutunan doğru yolu bulmuş, Ondan sapan da Allah’ın lütuf kapısından kovulmuştur. O sebeple, kamil bir hafız olmak için ne kadar çok meşgul olunursa, maddi ve manevi o kadar çok fayda elde edilir. Bu manada hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ailelerini ve üzerlerinde büyük emeği olan hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

Müftü Erkan’ın konuşmasının ardından tekbirler eşliğinde sahneye gelen Merkez Kız Kuran Kursu hafızlarından Emine Güneş, Esma Duman, Sibel Azman ve Kepez Kız Kur’an Kursu hafızları Şeyma Sever, Filiz Uludağ için taç giydirme merasimi yapıldı.

Reklam
Reklam

Hafızların annelerinin de sahneye çağrıldığı merasimde hafızlar gözyaşları içinde önce annelerinin sonrada hafız olma yolunda büyük özveri sarf eden hocaları Emine Gültekin ve Hatice Ayhan’ın ellerini öptüler.

Kur’an Kursu öğrencilerinin çeşitli ilahiler seslendirdiği tören Belen Yeni Mahalle hocalarından Huriye Kaplan’ın yaptığı dua ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: