Kdz. Ereğli’de "benimde Bir İş Fikrim Var" Adlı Proje Yarışması

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) tarafından, “Benim de...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) tarafından, “Benim de bir iş fikrim var” adlı proje yarışması düzenleneceği belirtildi.

ZERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, 3 yıldır Ereğli’deki ilk, Orta ve Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen proje yarışmasının, bu yıl Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Zonguldak, Bartın ve Karabük’ü de içine alarak daha büyük bir etkinlik olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bir ülkenin kalkınmasında girişimcilerin, olmazsa olmaz öneme sahip olduğunu belirten Kır, “2023 için kendine iddialı hedefler koyan Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmasında girişimci vizyona sahip, yenilikçi ve özgün fikirlerini hayata geçirme özgüveni taşıyan nesiller büyük rol oynayacak. Bu yarışmayla amacımız, ihtiyacımız olan bu idealist neslin yetişmesine katkı sunmaktır. Bu çabalarımıza Milli Eğitim Bakanlığı’nın da sahip çıkması hem bizler hem de bu yarışmaya katılacak öğrenciler açısından güçlü bir motivasyon sağlayacak. Şimdilik 3 ilimize genişleyen yarışmamızın kapsamını önümüzdeki yıllarda önce tüm Türkiye’ye sonra da Karadeniz çevresindeki ülkelere yaymak gibi hedeflerimiz var. Bu gelişmelerin bizi bu hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdığını düşünüyoruz” dedi.

Yarışmayı titiz bir organizasyonla ele aldıklarını, Bülent Ecevit Üniversitesi’nden hocaların da için de yer aldığı bir değerlendirme süreci sonunda ödül sahiplerini belirlediklerini kaydeden Kır, “Ödüllerimizi seçkin bir zevatın katıldığı nitelikli bir törenlerle takdim ediyoruz. Geçen yıl ki ödüllerimizi Çevre ve şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, ondan önceki yıl ise Meclis Eski Başkanımız Köksal Toptan takdim etmişlerdi. Organizasyonumuzu her yıl çıtasını yükselterek ilerletiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan özel ve resmi, ortaokul ve lise tüm öğrencilerin 13 Mayıs 2013 tarihine kadar projelerini gönderebilecekleri yarışmada, dereceye girecek olanlardan birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım cumhuriyet altını, üçüncüye çeyrek cumhuriyet altını verileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz