Kdz. Ereğli’de Kurbanlık Yakalama Timi Oluşturuldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık yakalama timi oluşturuldu.Kdz. ...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık yakalama timi oluşturuldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak , belediye olarak ilçede Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık yakalama timi oluşturduklarını söyledi.

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık pazarında denetimler yaptıklarını belirten Bulak,”Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla İlçemiz Delihakkı mevkiine kurulan hayvan pazarında Kdz.Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından periyodik olarak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Araç üstü ve motorlu sırt pompaları ile yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları ile birlikte belediye veterinerleri tarafından pazara giriş yapan kurbanlık hayvanların kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporları kontrol edilmekte hastalık şüphesi olan hayvanlar sağlık kontrolünden geçirilmektedir. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan kaçan kurbanlık yakalama timi vatandaşlarımızın kontrol altına alamadığı kurbanlık hayvanları bu amaçla kullanılan ekipman ve sakinleştirici ilaçlar uygulayarak kontrol altına almaktadır. Vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanmak Veteriner İşleri Müdürlüğünü arayabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

Kurban kesim noktaları hakkında da bilgiler veren Bulak,”Kurban Bayramında vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı ortamlarda ehil kasaplar eşliğinde kurbanlarını kestirmeleri amacıyla 3 adet kesim noktası oluşturulmuştur. Kurban Kesim Komisyonu tarafından belirlenen ve büyükbaş hayvanlar için 185 TL , küçükbaş hayvanlar için 60 TL olarak belirlenen kesim ücreti karşılığında kesim noktalarında vatandaşlarımız kurbanlarını kestirebilirler. Kesim noktaları, Balı Mahallesi Belediye Mezbahası , Kadıtarlası semt pazarı yanı , Kepez Dubleks Evler yanı olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: