Kdz. Ereğli’de Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. Yılı Kutlandı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. Yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.Kdz....

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. Yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. Yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Kdz. Ereğli Tapu ve Sicil Müdürü Mehmet Yıldız, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye’de en güvenilir kurumlar arasında yer aldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Merkez ve taşrada 18 bin personel, 22 bölge müdürlüğü, 967 tapu müdürlüğü ve 81 kadastro müdürlüğü ile yılda 7 milyon işlemle 20 milyon insana hizmet verildiğini belirten Yıldız,”Her yıl ülkemizin yüzde 25'i tapu kadastro hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bunun yanında birçok kamu kurumuna ve tüzel kişiliklere de ciddi anlamda hizmet sunmaktadır. 166 yıllık geçmişe sahip kurumumuz, günümüze ülkemizin en saygın kurumlarından birisi olarak gelmiştir. Tapu Kadastro birimlerimiz halkın devletle yoğun ilişki içerisinde olduğu hizmet noktalarından birisidir.

Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içerisinde olan çalışanlarımız, genel müdürlüğün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bu çalışmalar ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin mekânsal ve fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, online başvuru ile numaratörlü başvuru sisteminin uygulanması, SMS yoluyla vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, e-devlet kapısı üzerinden taşınmaz ve harç sorgulama işlemlerinin sunulması gibi çalışmalar tüm birimlerimizde uygulanır hale getirilmektedir.Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Tapu işlemleri taşınmazın bulunduğu ilçedeki Tapu Müdürlükleri tarafından yapılmakta iken TAKBİS sistemi ile birlikte vatandaşlarımız taşınmazı nerede olursa olsun bulunduğu Tapu Müdürlüğüne müracaatla işlemlerini yaptırabilmektedirler. Tüm bu çalışmalarla Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimleri vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile ayrıldığı birimler haline getirilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Törende Ereğli Tapu Müdürlüğü çalışanları da hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: