KDZ. Ereğli’de Yusuf Güney rüzgârı esti

18 Haziran Osmanlı Çileği Festivali kapsamında Karadeniz Ereğli’ye gelen genç popçu Yusuf Güney, muhteşem bir konsere imza attı.

Festival kapsamında ilçeye gelen Güney, Bozhane Sahne’de verdiği müthiş konser ve ortaya koyduğu sahne performansı ile başta gençler olmak üzere Karadeniz Ereğlilileri mest etti.

Karadeniz Ereğlili gençlerin oluşturduğu Ereğli Coast Hip-Hop Grubu’nun müzik ve dans gösterilerinin sonrasında sahne alan ve aralıksız iki buçuk saat sahnede kalan Yusuf Güney, bir ara roman kızlarla göbek dansı yaptığı sahnede, orkestradaki arkadaşlarıyla birlikte kolbastı oynadı, arabesk yıldızlarının şarkılarını onların tarzlarıyla seslendirdi. İzleyicileriyle konser boyunca diyaloglar kuran ve yaşadığı ilginç olayları anlatarak gençleri kahkahaya boğan genç popçu, kendisini izleyen binlerce hayranından tam puan aldı.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin sayılı festival kentlerinden biri olan Karadeniz Ereğli’nin konseri izleyen gençleri, Yusuf Güney’in seslendirdiği her esere eşlik etti. Bu durum karşısında zaman zaman hayranlığını gizleyemediği görülen Güney de birçok şarkıyı alanı dolduran binlerle birlikte söyledi.

5 Haziran 1984 yılında Trabzon’da dünyaya gelen şarkıcı, ilk albümünü piyasaya sürmeden önce Londra’da yaşamaktaydı. Londra’da bir şirkette pazarlama müdürlüğü yapan Güney, 4 yıl önce Türk pop müzik sanatçısı Rafet El Roman’ın Londra’da verdiği bir konserinde sanatçıyla tanışmasıyla müzik dünyasına ilk adımlarını attı. O günden bu yana beste çalışmalarını hızlandıran ve 2008 yılında ilk bestesi “Aşk-ı Virane” Rafet El Roman’ın 2008 tarihli ,albümü “Bir Roman Gibi”de kendine yer bulan Güney. Rafet El Roman ile bu şarkıda bir düete imza attı. Yusuf Güney bu parçaya çekilen video klipte de sanatçıya eşlik etti. Şarkı, Billboard Türkçe Top 20 Listesi’nde tam 17 hafta bir numarada kaldı. Ayrıca 2009 yılında düzenlenen geleneksel Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde de bu şarkı “Yılın Şarkısı” seçildi.

Reklam
Reklam

Bozhane Sahne’de düzenlenen konserin son bölümünde sahneye çıkan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, konseri izlemek için alanı dolduran müzikseverlere hitaben yaptığı konuşmada genç sanatçı Güney’i övdü. 17 yıldır Karadeniz Ereğli’de festivaller gerçekleştirdiklerini ancak sahne performansları açısından Yusuf Güney’in birçok sanatçıdan daha mükemmel olduğunu kaydeden Başkan Posbıyık; “Biz müzik dünyasına yeni giren sanatçı kardeşlerimizi önce Bozhane Sahne’de misafir ediyoruz ve eğer halkımız kendilerini beğenip bağırlarına basarsa kendilerini büyük festivalde ana sahnede de misafir ediyoruz. Şu bir gerçek ki bugün burada harika bir konsere imza atan Yusuf Güney kardeşimizi Karadeniz Ereğli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duydum ve Güney’i önümüzdeki sene, kendisinin programı da el verdiği takdirde 19. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde de aramızda göreceğiz.”, dedi.

Ysufu Güney’e çeşitli hediyelerle birlikte Osmanlı Çileği takdim eden Başkan Posbıyık’a teşekkür eden Güney de konuşmasında; “Karadeniz Ereğlililer olarak çok şanslısınız. Böyle mükemmel ve şeker bir başkanınız var.”, dedi.

Reklam
Reklam

20.30’da başlayan ve yaklaşık iki buçuk saat süren konser havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz