Kebanlı canlı kan bankası

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Keban İlçesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Hüseyin Eyigün adlı emekli memur, bugüne kadar 25 defa kan verdiğini söyledi. Kan vermenin sağlığa faydalı olduğunu hatırlatan Eyigün, sağlıklı insanları kan vermeye davet etti.

"Kan verin, hayat kurtarın" ilkesiyle hareket ederek ihtiyaç sahibi kişilere kan verdiğini dile getiren emekli memur Hüseyin Eyigün, kan vermenin sağlığa da yararlı olduğunu vurguladı. Eyigün, kan bağışında bulunmadığı dönemde kilosunun 125 olduğunu belirterek, kan verdikten sonra kilo kaybettiğini ve şu an 100 kilogram olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar 25 kişiye kan verdiğini dile getiren 60 yaşındaki Hüseyin Eyigün, "İlk kanı 1970 yılında verdim. 6 defa Kızılay'a olmak üzere, tam 25 defa ihtiyacı olan kişilere kan bağışında bulundum. Çok mutluyum, hem vicdanım rahat hem de sağlığım çok iyi. İnsanlara yardımcı olmayı çok seviyorum. Para karşılığı hiç kimseye de kan vermedim. Bunu asla yapmam" dedi.

A RH (+) pozitif kan grubuna sahip olan Hüseyin Eyigün, her sağlıklı insanı kan vermeye davet etti. 40 defa yaptığı kan bağışıyla Kebanlı rahmetli ünlü Derviş Özdemir'den sonra Keban'ın 2. kan bankası Hüseyin Eyigün, günlük yürüyüşünü aksatmadan yapıyor.