Keçi Yoğurdundan Diyet Dondurma Üretti

Ege’nin en büyük dondurma üreticisi Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Edem Dondurmaları Yönetim...

Ege’nin en büyük dondurma üreticisi Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Edem Dondurmaları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öner, 2 yıllık çalışmanın ardından, diyet yapanlar, çocuklar ve hamileler için keçi yoğurdundan dondurma üretti.

Birliğe üye keçi üreticilerinin, keçi sütünü daha da kolay ve yüksek fiyattan satması için de yeni ürününün büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Öner, “Denizli’de bin 200 üreticimizde 151 bin keçimiz bulunuyor. Keçi sütü insan sağlığı açısından çok faydalı. Keçi sütünün daha kolay satılması, fiyatının yükselmesi ve üreticilerin daha çok para kazanması için yeni ürün arayışına girdim. 2 yıllık çalışmamın sonunda yüzde yüz keçi sütünden yapılan yoğurttan dondurma üretmeyi başardım. Yeni sezona da yeni ürünümle gireceğim. İlk kez satışına başlayacağım ürünümden bu yıl 100 ton satmayı hedefliyorum. Denizli, Bursa, Balıkesir, Antalya ve İzmir’deki 350 satış noktasında birden satışa sunacağım.” dedi.

Reklam
Reklam

Keçi yoğurdundan ürettiği dondurmanın kilogramını 20 liradan satacağını vurgulayan Öner, dondurmanın sade ve meyveli olarak satışa sunulacağını daha çok diyet yapanlara, hamilelere ve çocuklara satmayı planladığını anlattı. Öner, “Keçi sütü anne sütüne en yakın besin maddesi olduğundan içindeki vitamin ve minareleri çok yüksek. Hamile ve gelişim çağındaki çocuklar için çok değerli bir ürün. Bir kilogram normal dondurma üretiminde 200 gram şeker kullanırken, keçi yoğurdundan dondurma üretirken 60 gram şeker kullanıyoruz. İçindeki şeker oranının düşüklüğü nedeniyle de diyet yapanlar bu dondurmadan rahatlı istedikleri kadar yiyebilecekler.” diye konuştu.

Edem Dondurmaları olarak Ege Bölgesi'nin en büyük dondurma üreticisi durumunda olduklarını ifade eden Öner, “Denizli’de 66 çeşit dondurmadan yılda 600 ton üretim yapıyoruz. Üretimimizin tamamında da Denizlili üreticiler tarafından üretilen sütleri kullanıyoruz. Kendi tesisimde günde yaklaşık 3 ton keçi sütü işliyorum. Kendime ait keçi çiftliğimde ürettiğim sütlerle birlikte birliğimize üye keçi üreticilerinden de süt alıyorum. Yeni ürünümle birlikte keçi sütünün değeri bir kat daha arttı. Bu keçi sütü fiyatlarına ve keçi sütünden üretilen yoğurt ve peynir fiyatlarını da etkileyecektir. Üreticimizin ürettiği üründen daha çok para kazanmasını ben herkesten daha çok istiyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: