Keçiören Belediyesi ihtiyaç fazlası eşyaları muhtaçlarla buluşturuyor

Ankara Keçiören Belediyesi, 'İsraf Etme, İhya Et' sloganıyla başlattığı kampanya ile ihtiyaç fazlası eşyası olanla...

Ankara Keçiören Belediyesi, 'İsraf Etme, İhya Et' sloganıyla başlattığı kampanya ile ihtiyaç fazlası eşyası olanla ihtiyaç duyanı buluşturuyor.
Projede alanla veren arasında bir köprü olarak çalışan Keçiören Belediyesi, kendilerine bildirilmesi halinde her türlü ihtiyaç fazlası malzemeyi yerinden alıp, ihtiyaç sahibine teslim ediyor.
Onarılması gereken malzemelerin tamirini yapan Belediye, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaat edip yardım isteyen kişilere de bu malzemeleri iletiyor. Beyaz eşya, mobilya ve giyecek ayrımı yapmaksızın tüm malzemeleri teslim alıp gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ileten Keçiören Belediyesi bu şekilde onlarca evi yeni baştan kurdu.
Basınevleri Mahallesi'nde iki çocuğu ile birlikte yaşayan bir annenin evinin yeni baştan kurulması esnasında aileyi ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Biz bu proje ile hayırlı bir aracılık yapıyoruz. Evindeki malzemeleri kullanmayan, mobilyasını atacak olan kişilerden ihtiyaç fazlasını alıyor ve ihtiyacı olana veriyoruz. Birilerinin ihtiyaç fazlası birilerinin ihtiyacıdır. Bu vesile ile bazı vatandaşlarımızı israftan koruyor bazılarının ise ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi. Bu tür çalışmaların sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Ak, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyacını giderebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz