Keçiören Belediyesi Sanal Oyunu Hayata Geçirdi

Keçiören Belediyesi, sebze meyve yetiştiriciliğini sadece bilgisayar oyunlarında gören şehir çocuklarını doğayla buluşturdu. "Bilinçli Üretiyorum,...

Keçiören Belediyesi, sebze meyve yetiştiriciliğini sadece bilgisayar oyunlarında gören şehir çocuklarını doğayla buluşturdu. "Bilinçli Üretiyorum, Bilinçli Tüketiyorum" projesi kapsamında önce sebze tohumlarının nasıl dikileceğini öğrenen çocuklar, sonra kendi ürettikleri sebze fidelerini toprağa dikti.

Metropollerde büyüdüğü için sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini bilmeyen, sadece "Farmville" gibi çiftlik hayatını konu alan bilgisayar oyunlarındaki sanal bitkiler ile ilgilenen çocuklara sebze üreticiliği eğitimi verildi. "Bilinçli Üretiyorum Bilinçli Tüketiyorum" projesi için Keçiören Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keçiören Kaymakamlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Proje kapsamında önce Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gölge Sarıkamış, 9-12 yaş arası öğrencilere uygulamalı olarak sebze tohumunun nasıl dikileceğini öğretti.

Reklam
Reklam

TOHUM EKTİLER FİDE ALDILAR

Dikilen sebze tohumlarından çıkan fideler, Keçiören Ankara Evi'nde düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Törende konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bilinçli bir tüketicinin aynı zamanda bilinçli bir üretici olması gerektiğini belirterek, "Öğrencilerimiz bugün kendi yetiştirdikleri fideleri toprakla buluşturacaklar. Çocuklarımızın yoğun şehir hayatı içerisinde bilinçli tüketici olmalarına vesile olan bu projeden ötürü çok mutluyum" dedi. Tüketim kültürünün reklamlar aracılığıyla çocukları etkisi altına aldığını vurgulayan Ak, şöyle konuştu: "Çocuklarımız sürekli bir şeyi alıp tüketme, hızla yok etme eğiliminde yetişiyor. Hızla gelişen teknoloji ile küreselleşen dünyada, kültürümüzdeki tutumlu olma, israf etmeme, gereğinden fazla harcamama olgusu gözardı edilmemeli. Sosyal belediyecilik anlayışıyla özellikle çocuklarımıza bu algıyı vermek için 'Bilinçli Üretiyorum Bilinçli Tüketiyorum' projesini hayata geçirdik"

ÇOCUKLARIMIZ TÜKETİME ODAKLI YETİŞİYOR

Reklam
Reklam

Başkan Ak, projeye katılan çocukların belki de hayatlarında ilk defa bir tohumu toprağa ektiklerine dikkat çekerek, "Apartman hayatında tüketime odaklı yetişen çocuklarımızı doğal üretim süreci ile tanıştırarak sorumluluklarının farkında olan, bilinçli üretici ve tüketici olmalarını hedefliyoruz" mesajını verdi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Halit Apaydın ise, dünya nüfusunun yaklaşık 7 milyar olduğunu, insan ve diğer canlıların yaşayabilmesi için temiz hava, su ve gıdaya ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak, "Bunu sağlamak için çocuklarımıza bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olmayı öğretmeliyiz" dedi.

Ne yaptığını ve ne yapacağını bilen nesillerin çevreye duyarlı olacağını vurgulayan TSÜAB Üyesi Fahri Harzemşah da, "Bu konuda böylesine güzel projeler üreten Başkan Ak ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kendi diktikleri tohumların fideye dönüşmesinin heyecan ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler, teslim aldıkları sebze fidelerini toprakla buluşturdular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: