Keçiören Belediyesi Yardım Köprüsü Oldu

Keçiören Belediyesi, "İsraf etme ihya et" sloganıyla başlattığı uygulamayla, binlerce aile arasında yardım köprüsü kurdu...

Keçiören Belediyesi, "İsraf etme ihya et" sloganıyla başlattığı uygulamayla, binlerce aile arasında yardım köprüsü kurdu ve ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacından fazlasına sahip olanları buluşturdu.

Veren el ile alan eli bir araya getiren örnek uygulamayla, hem ihtiyaç sahiplerinin eksiği gideriliyor hem de ihtiyaç fazlası malzemelerin topluma yararlı bir biçimde kullanılması sağlanıyor. Keçiören Belediyesi uygulama kapsamında, vatandaşlardan gelen bildirimler doğrultusunda her türlü ihtiyaç fazlası malzemeyi yerinden teslim alıyor. Onarılması gereken malzemelerin tamirini de yapan belediye, daha sonra Sosyal Yardım Müdürlüğü'ne gelen başvurular içinden ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor ve malzemeleri bu kişilere iletiyor.

Reklam
Reklam

BİNLERCE AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Beyaz eşya, mobilya ve giyecek ayrımı yapmaksızın kendilerine verilen her türlü malzemeyi teslim alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Keçiören Belediyesi binlerce ailenin yüzünü güldürdü. İhtiyaç fazla malzemesini belediyeye ileten aileler yardım etmenin mutluluğunu, ihtiyacı olan malzemeye kavuşan aileler de evlerindeki bir eksikliği gidermenin sevinci yaşadılar. Bu proje sayesinde hayırlı bir aracılık yaptıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Evindeki malzemeleri kullanmayan, mobilyasını atacak olan kişilerden ihtiyaç fazlasını alıyor, ihtiyacı olana veriyoruz. Birilerinin ihtiyaç fazlası birilerinin ihtiyacıdır. Bu vesile ile bazı vatandaşlarımızı israftan koruyor, bazılarının ise ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi. Bu tür çalışmaların sosyal belediyeciliğin gereği olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ak, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyacını giderebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplumda korunması ve yaşatılması gereken "yardımlaşma ve dayanışma" hasletini ön plana çıkaran uygulama ile, çok yönlü israfın önlenmesi ve ihtiyaç fazlası tüketimin yanlışlığına dikkat çekilmesi de amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: