Keçiören Belediyesi’nden Görme Engelliler İçin Büyük Kolaylık

Engellilere yönelik hizmetleriyle engelleri kaldıran Keçiören Belediyesi, görme engelliler için kabartma yazı basabilen yazıcı hizmetini...

Engellilere yönelik hizmetleriyle engelleri kaldıran Keçiören Belediyesi, görme engelliler için kabartma yazı basabilen yazıcı hizmetini hayata geçirdi. Yazıcıda ilk olarak görme engelli Keçiören Belediye Meclis Üyesi Selahattin Akgül için meclis gündeminin baskısı yapıldı.

Engelsiz bir Keçiören için çalışan Keçiören Belediyesi, hizmetleriyle engelleri kaldırıyor. Keçiören Belediyesi, görme engelliler için büyük kolaylık sağlayacak bir hizmeti daha hayata geçirdi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve hizmetlerinde uygulayan belediye, görme engelliler için kabartma yazı basabilen yazıcı hizmetini uygulamaya soktu. Hizmet kapsamında bilgisayardaki düz metinler ilk önce özel bir yazılım programı sayesinde Braille alfabesine göre çevriliyor. Daha sonra çevirisi yapılan metnin görme engellilere uygun çıktısı alınıyor. Özel kağıda baskı yapan yazıcı sistemi, görme engellilere büyük kolaylık sağlıyor. Keçiören Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde yazılı bilgileri okumak isteyen görme engelliler, herhangi bir yardım almaksızın yazılı belgeleri alfabelerine uygun olarak okuyabilecek. Örneğin Keçiören Belediyesi’ne herhangi bir işlem için başvuruda bulunan görme engelli bir vatandaşa yazıcı aracılığıyla basılan kendisine özgü alfabeyle yazılı cevap verilebilecek.

Reklam
Reklam

Görme engelliler için Braille alfabesine uygun yazı basabilen yazıcı, en büyük kolaylığı da Keçiören Belediye Meclis Üyesi görme engelli Selahattin Akgül’e sağladı. Yazıcıda ilk olarak Akgül için meclis gündeminin baskısı yapıldı. Akgül, görme engelliler için kabartma yazı basabilen yazıcı hizmetinin kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Sadece kendisi için değil, diğer görme engellilerin de bu hizmetten faydalanabilmesinin önemli olduğunu belirten Akgül, “Daha önce meclis gündemini kendim okuyamıyordum. Önceden mecliste görevli çalışanlar veya meclis üyesi arkadaşlarım kağıtları okuyorlardı, bende dinliyordum. Ancak yazıcı sayesinde artık baskısı yapılan kağıdı kendim okuyabileceğim” dedi.

Emeği geçenleri tebrik eden Akgül, duyarlılık göstererek görme engellilere bu hizmeti sağlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da teşekkür etti.

Keçiören’de engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engellilerin günlük yaşamlarında sıkıntı yaşamamaları için farklı projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetlerden birisinin de engelliler için Braille alfabesi ile yazı basabilen yazıcı olduğunu belirten Başkan Ak, uygulama sayesinde başta Keçiören Belediye Meclis Üyesi görme engelli Selahattin Akgül olmak üzere, tüm görme engellilerin herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Başkan Ak, engellilerin sosyal yaşama daha aktif katılımı için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: