Keçiören Belediyesi'nden kadınlara pozitif ayrımcılık

Keçiören Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı sürdürüyor. Keçiören Belediyesi, KEÇMEK, KADEM, Aile Eğitim Merkezi, Ev...

Keçiören Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı sürdürüyor. Keçiören Belediyesi, KEÇMEK, KADEM, Aile Eğitim Merkezi, Ev Asistanlığı Kursu, Kadın Sığınma Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Hanımlar Spor Merkezi bünyelerinde yürüttüğü çalışmalarla on binlerce kadının yaşam kalitesine katkı sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl meslek edindirme kursları KEÇMEK'ten 20 bin kursiyeri mezun eden Keçiören Belediyesi, bu yıl da ilk dönemde 12 bin kursiyere 89 farklı branşta dersler veriliyor. Kimi kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı, kimilerinin ise rehabilitasyon merkezi olarak kullandığı ve yeni arkadaşlıklar edinmek için devam ettiği bu kurslarda genç kızlar da çeyiz hazırlamak için el işi öğreniyor. Çeşitli nedenlerden dolayı eğitimi yarıda kalmış olan kadınları, dışarıdan ilköğretim ve lise bitirme sınavlarına hazırlayan KADEM de sekiz kurs merkezinde 537 kadının diploma sahibi olmasına imkan tanıyor.
Evlilik öncesi ve esnasında danışmanlık hizmeti ile birlikte ailelerin tüm sorunlarını çözmesinde yardımcı rol üstlenen Aile Eğitim Merkezi de aile içi iletişimin sağlanmasında aile bireylerinin bilinçlendirilmesi, eşler arasındaki ilişkinin çocuklara etkisi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi, eşlerin akraba ilişkileri konusunda duyarlılığın artırılması gibi konularda binlerce kadına yol gösteriyor. Boşanma aşamasındaki çiftlere danışmanlık yapılması ve boşanma sonrası çiftlere bireysel destek sağlanması konularında da çalışmalar yapan Aile Eğitim Merkezi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile de kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Keçiören Belediyesi ve Ankara Barosu arasında şiddete maruz kalan kadın ve çocuklar için Gelincik Projesi'ne destek amacıyla imzalanan işbirliği protokolü ile Gelincik Projesi kapsamındaki şiddet mağduru kadın ve çocuklar Keçiören Belediyesi'nin kadın sığınma evinden yararlanıyor ve bu sığınma evinde bulunan mağdurlara baro tarafından hukuki destek sağlanıyor.
Kadınların kişisel gelişimlerine imkan sunma, evleri için becerilerini geliştirme, vasıflı birer çalışan olma veya evine yardımcı eleman arayan ailelere yetişmiş elemanlar sağlama amacıyla başlatılan "Ev Asistanlığı Kursu" da Keçiörenli kadınlardan ilgi görüyor. Şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına yönelik hukuki, psikolojik danışmanlık, istihdam, sığınma, sağlık, güvenlik gibi konularda bilgilendirme ve eğitim sağlama konularında destek ve yönlendirme hizmeti veren Kadın Danışma Merkezi de yüzlerce ailenin yıkılmasını önlüyor.
Yalnızca bayanların kullanımına tahsis edilen Basınevleri ve Piyangotepe'deki Hanımlar Spor Merkezleri de Keçiörenli kadınların ücretsiz devam ettiği ve rahatça spor yapabilme imkanı bulduğu mekanlar olarak kadınların takdirini kazanıyor. Bu yıl içerisinde tamamlanacak Yonca Yaşam Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek Hanımlar Lokali de Keçiörenli kadınlara sunulan yeni bir hizmet olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz