Keçiören Belediyesi'nin gençleri şiddete karşı bilinçlendirme semineri sürüyor

Keçiören Belediyesi, şiddetin önlenmesinde öncü tedbirlerin alınabilmesi için başlattığı "şiddetle mücadele bilgilendirme" seminerlerini sürdürüyor.Keçiören Belediyesi...

Keçiören Belediyesi, şiddetin önlenmesinde öncü tedbirlerin alınabilmesi için başlattığı "şiddetle mücadele bilgilendirme" seminerlerini sürdürüyor.
Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve şiddete karşı hizmet sunan kurumlarla işbirliği içerisinde düzenlenen seminerlerin ilki, Keçiören Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Gençlerin şiddetle mücadele konusunda bilinçlenmesi amacıyla yapılan seminere dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencileri katıldı.
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı uzmanlarından Süreyya Kavaklı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere doğru iletişim teknikleri, öfke kontrolü, ben dili ve yaşanan çatışmalar hakkında bilgi verildi. Konuşmacı Kavaklı, öğrencilere yaşıtlarıyla yaşadıkları sorunları çözerken doğru bir iletişim kurabilmeleri ve kendilerini kontrol edebilmeleri için gereken tavsiyeleri aktardı. Şiddete karşı alternatif çözümler üretilmesi hususunda örnekler veren Kavaklı, bu örnekleri öğrencilerin hayatlarında tatbik edebilmeleri için uygulamalar da yaptı. Seminer, gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Konuyla ilgili olarak Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, şiddetin önüne geçebilmek için en büyük gerekliliğin eğitim olduğunu vurguladı. Okullarda gerçekleştirilen bu seminerlerin şiddetin önlenmesi için gerekli öncü tedbirler olduğunu ifade eden Başkan Ak, Keçiören'deki tüm okullarda aynı faaliyetin yapılabilmesi için gerekli girişimin sürdüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz