Keçiören, Bosnalı konukları ağırladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Bosna-Hersek Baş Müftüsü Reisü'l Ulema Mustafa Efendi Çeriç...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Bosna-Hersek Baş Müftüsü Reisü'l Ulema Mustafa Efendi Çeriç ve beraberindeki heyet Keçiören'de ağırlandı.
Bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara'ya davet edilen Bosna-Hersek Baş Müftüsü Reisü'l Ulema Mustafa Efendi Çeriç ve diğer Bosnalı din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birlikte Keçiören'de konuk edildi. Keçiören Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkililerinin rehberliğinde Estergon Türk Kültür Merkezi'ni gezen davetliler müzede bulunan eserleri ilgiyle inceledi.
Ankara Evi'nde Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Özcan ve Nihat Yıldız ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Bosna-Hersek Baş Müftüsü Reisü'l Ulema Mustafa Efendi Çeriç ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, onurlarına verilen yemeğin ardından yaptıkları konuşmalarda iki ülke arasındaki dini ve tarihi birlikteliğin önemine dikkat çekerek, ilişkilerin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerekliliğine temas ettiler.
Gorazde Müftüsü Hamet Efendiç ise yaptığı konuşmada Keçiören ile Gorazde'nin kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak kendisini ev sahibi gibi gördüğünü ifade etti. Hamet Efendiç, Gorazde'ye yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a şükranlarını sundu. Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz de konuşmasında tüm Keçiörenliler adına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Mustafa Efendi Çeriç Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan'a Kuran-ı Kerim hediye etti. Belediye Başkan Vekili Ali Toköz de Bosna-Hersek Baş Müftüsü Reisü'l Ulema Mustafa Efendi Çeriç'e plaket takdiminde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz