Keçiören - Faırfax Kardeşliği Resmileşti

Keçiören Belediyesi ile Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaleti Fairfax Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Keçiören Belediyesi ile Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaleti Fairfax Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Kardeş şehir protokolü imza töreni için Türkiye'ye gelen Virginia Eyaleti Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova ve beraberindeki heyet Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Heyette Senatörler Dick Saskow, Barbara Favola, Devlet Delegesi Bob Brink, Eğitim Denetleme Kurulu Başkanı Eleanon Saslaw, Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Douglas Weik, Pinnacle Akademisi Müdürü Mustafa Akpınar, Adalet Bakanlığı Avukatı Lou Defalaise ve Amerikan Türk Dernekleri Federasyonu Genel Koordinatörü Mahmut Yeter ile ABD Büyükelçiliği Kültür Ateşe Yardımcısı Stefanie Altman da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Amerikalı heyete Keçiören'le ve Keçiören'de yapılan hizmetlerle alakalı bilgi verirken Türkiye'deki seçim sistemini ve yerel yönetimlerin çalışma biçimlerini de anlattı. Heyet, makam ziyaretinin ardından Antares Alışveriş Merkezi'ndeki KEÇMEK'i ziyaret etti. Amerikalı heyet, meslek edindirme kursları hakkında bilgi alırken Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, ebru çalışması yaptı. Heyet, kurs ziyaretinden sonra Etlik Olimpik Yüzme Havuzu'nu da gezme fırsatı buldu.

Keçiören Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, Virginia'nın en büyük şehri olan Fairfax'ın nüfusunun neredeyse Keçiören'le eşit olduğunu ifade ederek "Fairfax, yüzden fazla dilin konuşulduğu, sakinlerinin çoğunun dünyanın dört bir yanından geldiği çok kültürlü bir şehirdir" dedi. Fairfax hakkında bilgiler veren Başkan Sharon Bulova, "Bu kardeşlik anlaşması ile şehirlerin sorunlarının çözülmesine, eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinin çeşitlenmesine katkı sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada Fairfax şehri ile kardeş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve Başkan Bulova'nın düşüncelerine katıldığını ifade ederek "Bu protokol ile iki

belediye, tecrübelerini paylaşacak, iki farklı ulusun mensupları ortak insani değerler etrafında daha güçlü bir şekilde kucaklaşacaktır. Bu önemli ve değerli amacın bir adımı olarak bugün kardeş şehir protokolünü imzalıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova kardeşlik protokolünü karşılıklı olarak imzaladılar. İmza töreninin ardından misafir heyet, törende bulunan meclis üyeleri, bürokratlar ve izleyiciler Estergon Türk Kültür Merkezi'nde heyet onuruna verilen akşam yemeğine katıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: