Keçiören İle Gazze Arasında 'iyi Niyet' Protokolü İmzalandı

Keçiören Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi, Türkiye ve Filistin arasındaki dostluk ilişkilerine dayanarak Gazze Belediyesi ile...

Keçiören Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi, Türkiye ve Filistin arasındaki dostluk ilişkilerine dayanarak Gazze Belediyesi ile 'iyi niyet' protokolü imzaladı.

Rixos Ankara Oteli’nde düzenlenen iyi niyet protokolü imza törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Gazze Belediye Başkanı Rafiq S. Mıkkı katıldı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu. Üç nüsha halinde Türkçe ve İngilizce olarak imzalanan protokol ile Keçiören, Şahinbey ve Gazze belediyeleri arasında ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda işbirliği geliştirilmesi karara bağlandı.

Reklam
Reklam

PROTOKOL NE GETİRİYOR?

Kardeş belediyesi olma yolunda iyi niyet protokolü imzalayan taraflar, karşılıklı saygı, güven, işbirliği prensibine dayanarak, iki ülkenin şu an yürürlükte olan yasa ve kararnamelerine uygun biçimde ilişkilerini geliştirecekler. Karşılıklı ekonomik, bilimsel ve teknik konularda ilişkilerini güçlendirirlerken, kültür, eğitim ve sağlık alanlarında kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik işbirliğinin kurulmasına destek olacaklar. Ayrıca belediye çalışanlarının eğitimi ve uzmanlıklarının arttırılması alanlarında düzenli olarak bilgi ve tecrübe alışverişi gerçekleştirecekler. Keçiören, Şahinbey ve Gazze belediyeleri, her üç tarafın faydasına olacak projeleri gerçekleştirme imkanını da göz önünde bulunduracaklar.

Şahinbey Belediyesi, halihazırda Keçiören Belediyesi’nin kardeşlik protokolü imzaladığı belediyeler arasında yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz