Keçiören Zabıtadan Bahar Temizliği

Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ayvalı, Sancaktepe, Yükseltepe bölgelerinde oturan mahalle sakinlerinden gelen istek doğrultusunda...

Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ayvalı, Sancaktepe, Yükseltepe bölgelerinde oturan mahalle sakinlerinden gelen istek doğrultusunda gecekondu bahçesi hurdacılarına yönelik bir operasyon düzenledi.

Ayvalı, Sancaktepe ve Yükseltepe mahallelerinde yapılan denetim ve kontrollerde gecekondu bahçelerinde hurdaya ayrılmış malzemelerin yanı sıra, pet şişe, kağıt, plastik gibi atık malzemeler biriktirerek görüntü ve çevre kirliliği yapan çok sayıda gecekondu tespit edildi.

Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen gecekondu bahçesi hurdacıları, ikamet etmekte oldukları konutların bahçelerinde insan sağlığına zarar verecek, çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak her türlü hurda malzemelerini depolamamaları ve mevcut depoladıkları hurda malzemeleri de beş gün içerisinde boşaltmaları yönünde yazılı tebligat yapılarak uyarıldı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şöyle konuştu: "İlçemizin Ayvalı, Sancaktepe, Yükseltepe mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımızdan bu konu ile ilgili çok sayıda ihbar ve başvuru aldık. Bunun üzerine zabıta ekiplerimize gelen başvuru doğrultusunda konu olan mahallelerimizde bir dizi kontrol yaptırdık. Bunun neticesinde, bu mahallelerimizdeki gecekondularda ikamet eden vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde madeni hurda malzemeleri, kağıt, pet şişe, plastik ürünlerin depolandığını, ayrıca, yine depoladıkları hurda ürünleri ayrıştırma işlemleri yaptıklarını, ayrıştırma işlemlerini yaparken de hem gürültü kirliliği hem çevre kirliliği hem de yangın tehlikesi oluşturduklarını tespit ettik. Zabıtamızca, bu işleri yapan vatandaşlarımıza yazılı tebligat yapılarak kayıt altına alındı."

Depolanan her türlü atıkların kaldırılması ve bir daha evlerinin bahçelerinde depolanmaması için beşer gün süre verilerek yasal işlem başlatıldığını anlatan Ak, şunları söyledi: "Bu süre sonunda kendileri kaldırmazlarsa belediye olarak biz kaldıracağız. Bu ailelerin hepsinin kamyonları var. Topladıkları hurdaları bahçelerinde depolamak yerine hurdacılar sitesine götürüp satmalarını öneriyoruz. İnsan ve çevre sağlığı her şeyden çok daha önemlidir. Görüntü, gürültü ve çevre kirliliğinin giderilmesi hususunda tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: