Keçiören'de Anlamlı Fotoğraf Sergisi

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kosova'da Kültürel Miras'ın Tahribatı 1998-1999" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergide...

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kosova'da Kültürel Miras'ın Tahribatı 1998-1999" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergide yer alan fotoğraflar o dönem yaşanan acıları tümüyle anlatıyor.

Dünyadaki farklı coğrafyalardan farklı ülkelerle işbirliğini sürekli geliştiren Keçiören Belediyesi, anlamlı bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. "Kosova'da Kültürel Miras'ın Tahribatı 1998-1999" konulu fotoğraf sergisi Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Savaş Suçlarını Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Zeynullah Gruda ve Kosova'dan gelen heyet üyeleri birlikte yaptı.

Reklam
Reklam

Sergideki fotoğrafların Kosova başta olmak üzere tüm Balkan coğrafyasında yaşanan savaşların izlerini yansıttığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, savaş yıllarında özellikle Osmanlı mirası eserlerde büyük tahribatlar yapıldığının ve Müslümanlara yapılan zulümleri açıkça görüldüğünü söyledi. Türkiye'nin Balkanlarda yaşayan Müslümanların her zaman yanında olduğuna değinen Başkan Ak, Kosova ile Keçiören Belediyesi arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ifade etti.

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da desteklerinden ve ev sahipliğinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Kosova Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Savaş Suçlarını Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Zeynullah Gruda ise Balkanlarda yaşanan savaşların çok büyük yıkımlara yol açtığına dikkat çekti. Özellikle ibadethanelere yönelik saldırılarda çok sayıda cami ve diğer mabetlerin zarar gördüğü bilgisini verdi. Serginin o dönem yaşananlar hakkında bilgi verdiğini kaydeden Prof. Dr. Zeynullah Gruda, Türkiye'de Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde böyle bir sergi açılmasının anlamlı olduğunu belirterek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Başkan Ak ve diğer katılımcılar fotoğraf sergisini gezerek bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: