Keçiören'de Bayram Öncesi Denetimler Sıklaştırıldı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Keçiören Belediyesi, vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için denetimleri sıklaştırdı. Keçiören...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Keçiören Belediyesi, vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için denetimleri sıklaştırdı.

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayından bu yana yaptığı denetimlerine aralıksız devam ediyor. Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri Keçiören genelindeki pastane, tatlı ve unlu mamuller üretim ve satış yerleri, şeker-çikolata üretim ve satış yerlerini sıkı bir denetime tabi tutuyor. Vatandaşların alışveriş için tercih ettikleri imalathane ve satış yerlerinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, satışa sunulan gıda maddelerinin son kullanma tarihlerinden personel kıyafetine, genel temizlikten işyeri önlerindeki işgallere kadar detaylı incelemelerde bulunuyor. Bayram yoğunluğu nedeniyle kaldırımlardaki yaya yoğunluğunun da artışı göz önüne alınarak kaldırımları işgal ederek yayaların geçişini zorlayan işyerlerine de uyarılarda bulunuluyor. Yapılan uyarılara rağmen, yasalara aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını önemsemeyen, hijyenik olmayan üretim ve satış yerleri ile yayaların geliş geçişlerine mani olan işyerlerine idari yaptırımlar uygulanıyor.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı öncesi özellikle gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerine yönelik sürdürülen çalışmaların yoğunlaştırıldığını bildiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, denetimlerdeki asıl amacın ceza kesmek olmadığını belirterek Keçiörenlilerin sağlığını koruyarak gözettiklerini söyledi. Vatandaşların sağlığı ile oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceklerine vurgu yapan Başkan Ak, "Keçiörenlilerin bayram öncesi huzurlu, güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için iş yeri denetimleri sıklaştırıldı. Öncelikli olarak şeker, unlu mamül ve tatlı satan iş yerleri denetleniyor. Sağlık kurallarına uymayan, hijyenik ortamda üretim yapmayan iş yerlerini tespit ettiğimiz an yasaların öngördüğü gerekli yaptırımları uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı huzurlu bir şekilde geçirmeleri için de denetim ekipleri oluşturduk. Mevcut ekiplere ilaveten on iki kişilik tam donanımlı motorize zabıta ekiplerimiz de bayram süresi boyunca aralıksız görevde olacak. Denetimler gece gündüz yirmi dört saat aralıksız sürdürülecek." dedi.

Reklam
Reklam

Halk sağlığının her şeyden önce geldiğini ve her şeyden önemli olduğunu ifade eden Başkan Ak, denetimlerin Ramazan Bayramı'ndan sonra da aralıksız sürdürüleceğini kaydetti. Başkan Ak, vatandaşların herhangi bir şikayet durumunda 24 saat kesintisiz hizmet veren 361 06 06 no’lu telefonu arayabileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: