Keçiören’de çocuklar okula teleferikle taşınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin en önemli okul projesinin Keçiören’de uygulanacağını belirterek, “Ovacık...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin en önemli okul projesinin Keçiören’de uygulanacağını belirterek, “Ovacık bölgesine 15 tane ayrı okul yapılacak. Keçiören içindeki 15 lise buraya taşınacak, o liselerin hepsi de ilkokul haline getirilecek.” dedi.

Gökçek, çocukların bölgeye rahat ulaşımını sağlamak için teleferiğin de içinde bulunduğu çeşitli ulaşım sistemleri üzerinde çalışacaklarını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Keçiören ilçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Keçiörenlileri memnun edecek bir çok uygulamaya imza atacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin en önemli okul projesinin, ilk defa Keçiören’de uygulanacağını belirten Gökçek, “Ovacık bölgesinde 15 tane ayrı okul yapılacak. Bunlar hep lise olacak. Ortada ayrıca spor salonları, değişik yaşam alanları olacak. Keçiören’in içerisindeki 15 tane lise buraya taşınacak. O liselerin hepsi de ilkokul haline getirilecek. Dolayısı ile eğitim kalitesi artacak. 36 kişi okuyor şu anda sınıflarda. Bu sınıfların hem çift öğretimden vazgeçip teke inmesi, hem de 20 kişiye inmesi için bunun yapılması şart. Bu yapıldığında 30 bin kişi aynı anda orada okuyacak. Biz bunun Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak altyapısını yapmayı taahhüt ettik. İkincisi, bizden imar hakkı isteyen vatandaşlarla anlaşacağız. Okulları bağış olarak alıp, 3-4 sene içinde bütün bu okulları bitirip, inşallah bu kompleksleri kuracağız.” şeklinde konuştu.

Toplam 30 bin öğrencinin sıkıntısız bir şekilde bu eğitim komplekslerine taşınmasının da son derece önemli olduğunun altını çizen Gökçek, “Bu komplekslerin kurulması önemli değil, kurulduğu kadar oraya 30 bin çocuğun sıkıntısız bir şekilde ulaşımı, sonra yine sıkıntısız şekilde evlerine dönmesi için özel bir ulaşım sistemi üzerinde çalışacağız. Bazı bölgelere otobüs, bazı bölgeler minibüs, bazı bölgelere de dağlık olan yerlere de en pratik çalışma olduğu için havadan gitmek kolay olduğu için teleferik usulünü inşallah deneyeceğiz. Böylece, değişik bölgelerden çocuklarımız rahatlıkla bu bölgelere ulaşma imkanına kavuşacaklar.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz