Keçiören'de Üstad Necip Fazıl Fotoğraf Sergisi Açıldı

Keçiören Belediyesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılındaki anma etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi...

Keçiören Belediyesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılındaki anma etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenledi. Necip Fazıl’ın hayat yolculuğundan ilginç kareler içeren sergi, üstadın hayranlarından ilgi gördü.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kendi Yankısından Kaçan Çocuğun Hayatından Kesitler ve Kareler" adlı fotoğraf sergisi, Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi'nde açıldı. TYB Vakfı Başkanı Mehmet Doğan açılışta yaptığı konuşmada, geçmiş büyükleri anmanın, onların fikirlerini tekrar gündeme getirmenin, unutulanları hatırlamak açısından önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

BİR TAVIR ADAMIYDI

Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri arasında fotoğraf sergisinin farklı bir anlama sahip olduğunu kaydeden Doğan, şöyle konuştu: "Necip Fazıl, bütün diğer vasıflarının yanında bir tavır ve eda adamıydı. Bunu fotoğraflarında görebiliyorsunuz." Doğan, Necip Fazıl'ın fotoğraflarının çoğunda artistik bir görünümün var olduğunu vurgulayarak "Sigara içtiği fotoğrafları vardır, ama sigaranın lehinde konuştuğunu hiç duymadım. Sergideki resimlerin büyük bir kısmı da üstadın bu artistik yanını yansıtan portrelerdir" diye konuştu. Vakıf Başkanı, fotoğraf sergisinin gerçekleşmesindeki katkılardan dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da teşekkürlerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz