Keçiörenli Çocuklar Belediye Başkanı Oldu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilköğretim öğrencilerine “Belediye Başkanı olsaydınız neler yapardınız?” diye sordu. Çocuklar...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilköğretim öğrencilerine “Belediye Başkanı olsaydınız neler yapardınız?” diye sordu. Çocuklar bu soruya birbirinden ilginç yanıtlar verirken, bir öğrencinin mektubuna “Ben annelerin kocalarından dayak yememeleri için kampanya yapardım” diye yazması dikkat çekti. Geleceğin belediye başkanlarının mektupları, Büyük Ankara Festivali bünyesinde açılan Keçiören Belediyesi standında sergileniyor.

Katılımcı belediyecilik anlayışına önem veren Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu defa çocukların taleplerini öğrenmek için ilginç bir yöntem uyguladı. “Ben Başkan Olsaydım” adlı proje kapsamında Keçiören’deki ilköğretim öğrencilerine birer mektup yollayan Başkan Ak, çocuklardan belediye başkanı olmaları halinde neler yapacaklarını yazmalarını istedi. Öğrencilerden gelen yanıtlar arasından seçilen 63 adet mektup, eski hipodrom alanında düzenlenen Büyük Ankara Festivali için kurulan Keçiören Belediyesi standında sergiye açıldı.

Reklam
Reklam

Hakkı Doğan adlı öğrenci mektubunda Başkan Ak’ın sorusuna “Fakirlere, işsizlere yardım ederdim. Parası olmayana para verirdim. Okula gitmeyen çocukları okula gönderirim. Okulumda korumalar olmasını isterdim” yanıtını verdi. Tarhuncu Ahmet Paşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Eda Küdündüroğlu’nun “Ben annelerin kocalarından dayak yememeleri için onlara kampanya yapardım. Daha çok eğlence, daha çok okul yaptırırdım” yanıtı dikkat çekerken, adını yazmayan bir ilköğretim öğrencisi de “Babalarının okutamadığı çocukları okuturdum. Çünkü onların da okumaya hakları var” diye seslendi. Hamzacan Aktürk adlı öğrenci “Ben Başkan olsaydım Mustafa Ak gibi belediye başkanı olurdum” yanıtını verirken, bir öğrenci de “Her Pazar günü bir yolu trafiğe kapatıp bisiklet turları yapardım” diyerek ilgi çekici bir öneride bulundu. dağıtırdım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: