Keçiörenlilere gıda güvenliği anlatıldı

Ankara Keçiören'de 'Yer misin yemez misin?' adlı bir seminer veren Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal...

Ankara Keçiören'de 'Yer misin yemez misin?' adlı bir seminer veren Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, "Artık 'doğal' olan, tarih olmuştur." dedi.

Seminerde tabii yapısı bozulmuş veya menşei bilinmeyen, şüpheli tüketim maddelerinden korunmanın yanı sıra farklı inanç sahiplerinin inançlarına saygılı, insan tüketimine uygun, temiz, kaliteli ve ekonomik beslenmelerini sağlamak ve başta insan nesli olmak üzere, tüm canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için çözümler geliştirmek için gerçekleştirilen mücadele anlatıldı. Sağlık ve gıda güvenliği sorunlarına karşı çözüm üretmek ve tüketiciyi bilinçlendirmek için oluşturulmuş; araştırma, bilgilendirme ve belgelendirme amaçlı Gıda Güvenliği Hareketi'nin başkanlığını yapan Kemal Özer, ilk insandan bugüne, hayatın devamlılığını sağlayan temel unsurun gıda olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Küresel kapitalizm ve emperyalizm insanlığın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları tekelinde tutarak, ulusları egemenliği altına almaya çalıştığını ifade eden Özer, "Önce yeraltı kaynakları, sonra yer üstü kaynakları, sonra vazgeçilmez temel ihtiyaçlarımızdan su ve gıda, uluslararası kapitalizmin ve emperyalizmin elinde mükemmel bir silaha dönüşüyor. Her şey gözlerimizin önünde olup biterken; yaşananlara bu derece bigane kalmamızın kolayca izah edilmesi güç görünüyor." ifadesini kullandı.

Bilinçsiz kullanılan zirai ilaçların, hormonların, gümrüklerden giren genetiği değiştirilmiş gıdaların (GDO) Türkiye insanının yeni ve en büyük düşmanı olduğunun altını çizen Özer, "Artık 'doğal' olan, tarih olmuştur. Önüne gelen herkes ürününün 'doğal' olduğu iddiasındadır. Ancak artık doğal olan, yalan olanla eşitlenmiştir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz