Kedi, köpek yavrusuna da annelik yapıyor

ORDU (İHA) - Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, 3 yavrusu olan Bahar adlı anne kedi, yetim kalan 2 yavru kediyle birlikte bir köpek yavrusuna da annelik yapıyor.

Bir öğretmen tarafından hamile halde bahçe kenarında bulunarak ilçede veterinerlik yapan Nazan Sancaktar'a getirilen anne kedi, doğurduğu 3 yavrusunun ardından 15 gün önce yetim kalan yavru 2 kediyi de kabullenerek annelik yapmaya başladı.

Son olarak ise bir hafta önce sabah okula giden öğrencilerin bulup getirdiği köpek yavrusunu da geri çevirmeyen anne kedi, bu haliyle görenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bahar adını verdiği kedinin çok fazla yavru yapabileceği düşüncesiyle sahibi tarafından bırakılmış olabileceğini söyleyen 25 yıllık Veteriner Hekim Nazan Sancaktar, "Bana getirildiğinde karnı çok şişkin haldeydi. Doğum yaptırdık, 3 yavrusu oldu.

Reklam
Reklam

Karnındaki şişkinlik su toplamasından kaynaklanıyormuş. Kendi yavrularına bakarken 15 gün önce, bir tanesi annesinin bakmayı reddettiği, bir tane de doğumdan sonra annesinin karnını doyurmaya gittiğinde sahibinin farkında olmadan üzerine kapıyı kilitlemesi nedeniyle bakımsızlıktan ölmek üzere olan bir yavru getirildi. Onları kabullenerek annelik yapmaya başladı. Bir hafta önce de öğrenciler bir yavru köpek bulup getirdi. Şansımızı denedik ve ne ilginçtir ki hiç huysuzluk yapmadan ona da annelik yapıyor şimdi" dedi.

Sokak hayvanlarını toplu katliam yapanlara serzenişte bulunarak, "İnsanlar bu kediyi örnek alsın" diyen Veteriner Hekim Nazan Sancaktar, şimdiden yavruları sahiplenen hayvan severler olduğunu kaydetti.