Kedi Şikayetleri Tavan Yaptı

Adana Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerle vatandaşların arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için 'Alo 153 Büyükşehir' çağrı merkezini...

Adana Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerle vatandaşların arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için 'Alo 153 Büyükşehir' çağrı merkezini kurdu. Çağrı merkezinin tanıtımı şehrin çeşitli yerindeki bilboardlara 'Kedin ağaçta mı kaldı, dert etme, 153'ü ara' şeklinde yapılınca, Mart ayında en çok şikâyet kedi miyavlamalarına geldi.

Adana’da vatandaşların ulaşım ve sivrisinek gibi sorunlarına çözüm üretmenin yanında, sanatsal ve sosyal etkinlikler hakkındaki bilgilendirmeler için kurulan Alo 153 Büyükşehir çağrı merkezi halkın hizmetine sunuldu. Merkezin tanıtımı için ise bilboardlara ‘Kedin ağaçta mı kaldı, dert etme, 153'ü ara’ içerikli reklamlar asıldı. Uygulama sonucu Mart ayında en çok şikayet ise kedilerden geldi.

Reklam
Reklam

Adana İtfaiye Daire Başkan Yardımcısı Aral Davutluoğlu, Mart ayı ile birlikte kedilerin bünyesel değişikliği nedeniyle kızgın olduklarını belirterek, kızgın kedilerin sesini duyan vatandaşların itfaiyeyi arayarak yardım istediğini vurguladı. Mart ayında kedi şikayetlerinin arttığının altını çizen Davutluoğlu, “Kızgın kedilerin sesini duyan vatandaşlar bizleri arayarak yardım etmemizi istiyor. Ancak bu tür kedilere bizim yapacak bir şeyimiz yok. Sırf vatandaşı tatmin açısından CANKUR ekibini gönderiyoruz. Bünyesel değişikliğe, tavır değişikliği olan kediye CANKUR ekibinin yapacağı bir şey yok. Kediyi oradan uzaklaştırıyoruz, ancak gezme mahalli orasıysa veya karnını doğurduğu mahal o bölgeyse o bölgeden ayrılmıyor, yarım saat sonra yeniden geliyor.” dedi.

Davutluoğlu, CANKUR’un 5 kişilik bir ekiple günde 3 vardiya halinde çalıştığını belirterek, “Aslında bu konudaki asli görev ilçe belediyelerinin. Bu tür şikâyetlerin öncelikle oraya yapılması lazım. Oranın veteriner müdürlüğü bu tür aşırı tavırlı hayvanları iğneyle uyutuyorlar veya muhafaza altına alıyorlar. Bizim öyle bir mekanizmamız yok.” diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: