İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Savcılıkları, Adnan Oktar’ın kecidikleri ve aslanlarının yaptığı yüzlerce suç duyurusuyla boğuşuyor. İddiaya göre, sosyal medyada iletiler eşliğinde müstehcen görüntülerini paylaşan müritler, vatandaşlar tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor. Tehdit, küfür ve hakarete varan yorumlar alan müritler zaman zaman bu vatandaşlara yine aynı tarzda yanıt vererek tahrik ediyor.
DEDEKTİF GİB İZ SÜRÜYORLAR
İş bu noktadan sonra savcılığa taşınıyor. Büyük bir avukatlık şirketiyle anlaşan müritler, deyim yerindeyse dedektif gibi iz sürerek, hakaret içerikli yorum yapan kullanıcıları tek tek araştırıp gerçek kimlik ve adreslerine ulaşıyor. Müritlerin avukatları aracılığıyla yüzlerce sosyal medya kullanıcısı hakkında, “hakaret” ve “tehdit’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte, suç işledikleri tespit edilen vatandaşlar hakkında dava açılıyor.
BİNLERCE LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇIYORLAR
Asıl yargı oyunu ise dava açıldıktan sonra ortaya çıkıyor. Avukatları aracılığıyla Asliye Ceza Mahkemeleri’nde açılan dava dosyalarını titizlikle takip eden müritler, her dava kazandıklarında, bin 500 TL avukatlık ücretini geri almaya hak kazanıyor. Suçlu bulunarak cezalandırılmalarına karar verilen sanıklar, ikinci şoku ise haklarında açılan tazminat davaları ile yaşıyor. Müritler, kazanıp onaylanan davaları bu kez Sulh Hukuk Mahkemeleri’ne taşıyarak, o sosyal medya kullanıcılarına binlerce liralık tazminat davası açıyor.
Adnan Oktar’ın en bilinen müritlerinden Didem Ürer’in bir soruşturma savcısında 166 adet şikayet dosyasının bulunduğu, birçok savcılıkta da benzer nitelikte onlarca müridin yaptığı yüzlerce suç duyurusunun olduğu öğrenildi.