Keklik Üretim İstasyonu, Yeni Kümeslerle Daha Fazla Üretim Yapacak

Yozgat’ta faaliyetlerini sürdüren Keklik Üretim İstasyonu, yeni yapılan kümesler sayesinde daha fazla keklik ve beç...

Yozgat’ta faaliyetlerini sürdüren Keklik Üretim İstasyonu, yeni yapılan kümesler sayesinde daha fazla keklik ve beç tavuğu üretecek.

Çalatlı mevki Alaca karayolu üzerinde 2007 yılında kurulan üretim istasyonunda üretilen keklikler, doğaya salınmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiliyor. Yine aynı istasyonda üretilen beç tavuğu da keneyle mücadelede kullanılmak üzere vaka görülen yerleşim bölgelerinde vatandaşlara dağıtılıyor. İstasyonda yıllık 5 bin beç tavuğu, 7 bin de keklik üretimi yapılıyor

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Yozgat Şube Müdür Vekili Harun Erkoç, Keklik Üretim İstasyonu'nda yapımı devam eden kümes ve diğer bölümleri gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Erkoç, burada yaptığı açıklamada Türkiye’de beç tavuğu üretiminin sadece Yozgat’ta yapıldığını bildirdi. Beç tavuğunun kene ile mücadelede kullanılmak üzere üretildiğini kaydeden Erkoç, "Yaklaşık 7 yıldır kene ile kimyasal ve biyolojik olarak mücadele ediyoruz. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda kene ile mücadelede beç tavuğunun aktif rol oynadığı kanıtlanmıştır. Bu bakımdan bizlerde üretim istasyonumuzda beç tavuk üretimine daha bir ağırlık verdik. Bu tavukları genelde keneyle mücadelede kullanıyoruz. Burada üretilen tavukları diğer illere biz gönderiyoruz. Sivas, Tokat, Afyon, Çorum ve ismini sayamadığım birçok ile beç tavuğu veriyoruz." dedi.

Yıllık hedeflerinin üzerinde bir üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Erkoç, "Bu yıl beç tavuğu üretimi için hedeflediğimiz rakam 5 bin idi, biz bunu gerçekleştirdik. Çeşitli illerimizin yanı sıra kene vakalarının görüldüğü yerleşim bölgelerinde oturan köylülerimize de bu tavuklardan dağıttık. Yine istasyonumuzda keklik üretimi de yapıyoruz. Bu yıl 7 bin adet keklik üretimi yaparak çeşitli illere ve ilimizin belirlenen bölgelerinde doğaya salımı yapıldı. Daha fazla üretimin yapılabilmesi için üretim istasyonumuzun kapasite artırımına gidildi. Şuan mevcut kümeslerimizin yanına bir kümes daha yapıyoruz. Yine civcivlerin çıkarılacağı ünitelerin olacağı bir binamızda tamamlandı şu an iç tefrişatını düzenliyoruz. Bu yeni kümeslerinde hizmete girmesiyle beç tavuğu ve keklik üretimi daha da artacaktır. İnşallah daha yüksek kapasitede bunları üreteceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: