Keklik Yavrularına Tavuk Sahip Çıktı

 Yozgat'ın Sorgun ilçesinde keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, yumurtalardan çıkan 8 keklik yavrusuna sahip çıktı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, yumurtalardan çıkan 8 keklik yavrusuna sahip çıktı. Sorgun ilçesindeki Ahmet Efendi Mahallesi'nde yaşayan Fadime Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesinde beslediği kekliğin kuluçkaya yattıktan bir süre sonra öldüğünü, kalan yumurtaların üzerine ise kümesteki tavuğun kendiliğinden yattığını söyledi. Yumurtalardan 8 yavru çıktığını belirten Çalışkan, "Tavuk, bu hayvanları kendi yavrusu gibi sahiplendi. Keklik yavruları tavuğun arkasında geziyor. Ben de onları sürekli izliyorum, yemliyorum, suluyorum" diye konuştu. Çalışkan, tavuğun keklik yavrularını sahiplenmesine komşularının da çok şaşırdığını dile getirdi. Fadime Çalışkan'ın eşi Gurbet Çalışkan ise tavuk ve kekliklerin dostluğunu hayretle izlediklerini belirtti. İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden Çalışkan, nadir görülen bu durumu dikkatle izlediklerini, tavuk ve kekliklerle sürekli ilgilendiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: