Kekova'nın Kişneli Adasına Düşük Expertiz Raporu

Bir zamanlar dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e ait olduğu iddiası ile kamuoyunun gündemine gelen Aşırlı Adasının...

Bir zamanlar dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e ait olduğu iddiası ile kamuoyunun gündemine gelen Aşırlı Adasının güney komşusu Kişneli Adası'da satış işlemleri için gerekli hazırlıkların tamamlanmasını bekliyor.

Bir borçtan dolayı ipotek altındaki Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kapaklı Köyü açıklarındaki Kişneli Adası'nın birinci dereceden alacaklısı olan Denizbank satış işlemleri için hazırlığa başladı. Dünya Yatçılık A.Ş. adına tescilli iken şu an Denizbank Genel Müdürlüğü tarafından expertiz işlemlerine başlanan adanın değerleme çalışmalarında ise kamuoyunda "Tansu Çiller Adası" olarak da bilinen kuzeyinde kalan Aşırlı Adası referans alındı.

Reklam
Reklam

2004 yılında yaşanan yargı süreçleriyle gündeme gelen Aşırlı Adası'ndaki 145 dekar arazinin Hazine adına tescil edilmesine ilişkin mahkeme kararı, Ada´nın tapu kaydında ismi bulunan Ahmet Emin Silahyürekli tarafından temyiz edildi. Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi de, yerel mahkemenin, Ada´nın kıyı kenar çizgisi dahilinde yer alması ve M.S 6 ve 7´inci yüzyıla ait kalıntılar nedeniyle Ada´nın Sit alanı kapsamında olması dolayısıyla Hazine adına tescil edilmesi yönündeki kararını yerinde bularak onamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: