Kelepçeli, çuvallı cinayeti jandarma çözdü

Elleri kelepçeli ve bir çuval içinde cesedi bulunan Orhan Baltacı'nın katil zanlıları jandarmanın çalışmasıyla yakalandı.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde yaklaşık bir yıl önce öldürüldükten sonra yol kenarında, elleri kelepçeli ve bir çuval içinde cesedi bulunan Orhan Baltacı'nın katil zanlıları jandarmanın çalışmasıyla yakalandı.

Gümüldür Mahallesi Ovacık Mevkii'ndeki yol kenarında 23 Eylül 2013 tarihinde, elleri kelepçeli çuval içinde bir kişinin cesedi bulundu. Jandarmanın yaptığı incelemede, öldürülen kişinin üzerinden E.Z.M. adlı kadına ait kredi kartı bulundu. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, kısa sürede E.Z.M.'ye ulaşıp ifadesine başvurdu. Boğularak öldürülen kişinin de 39 yaşındaki Orhan Baltacı olduğu tespit edildi. Baltacı'nın ölüm haberini alınca büyük şok yaşayan E.Z.M.'nin, ifadesinde Baltacı ile evlilik hazırlığı yaptıklarını ve kredi kartını da ev eşyası almak için kendine verdiğini dile getirdiği öğrenildi. Olayla ilgilisinin bulunmaması üzerine E.Z.M. serbest bırakıldı. Soruşturmayı farklı yönlere kaydıran jandarma ekipleri, Baltacı'nın arkadaşları, yakın çevresi ve ilişkide bulunduğu kişileri mercek altına aldı.

Reklam
Reklam

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bir süre önce Baltacı'nın güvenlik güçlerine, esrar satmak suçundan cezaevine girip bir süre hapis yattıktan sonra tahliye olan arkadaşı S.B. tarafından ölümle tehdit edildiği yönünde ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Baltacı'nın telefon görüşmelerini de inceleyen jandarma, son olarak S.B. ile bağlantı kurduğunu sonrasında da telefonla irtibatının kesildiğini saptadı. Öte yandan olay tarihinde Baltacı'nın cesedinin bulunduğu bölgede S.B.'nin GSM hattından yaklaşık bir saat boyunca sinyal alındığı belirlendi. Delilleri toplayan jandarma ekipleri, geçen salı, S.B.'ye ait işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda S.B. ile bir süredir yanında çalışan ve olaya karıştığı öre sürülen S.Ç. gözaltına alındı. Zanlıların, Baltacı'yı operasyonun düzenlendiği işyerinde öldürdükten sonra çuval içine koyup yol kenarına bıraktıkları bildirildi. İki zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Reklam
Reklam