Kelkit ASML hayırlı olsun

24. dönem Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'ün çabalarıyla

24. dönem Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'ün çabalarıyla Kelkit ilçesine kazandırılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi eğitim ve meslek alanında ilçeye kazandırılan önemli bir yatırım projesi olarak hizmete giriyor.

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin SBS'den alacakları puan durumuna göre, kayıt yaptırmaya hak kazanacakları meslek lisesi, özellikle sağlık alanında yeni uygulamaya başlanılan Aile Hekimliği projesine de önemli oranda katkıda bulunacak.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde imza edilen protokol sonrası kapılarını bu dönem eğitim ve öğretime açmaya hazırlanan lisenin Kelkit ilçesi için çok önemli bir hizmet olacağı belirtildi

Reklam
Reklam

Okuldan mezun olacak öğrenciler sözleşmeli sağlık elemanları olarak olarak Aile Hekimleri yanında istihdam edilecekler ayrıca en çok tercih edilen nitelikli eleman kapsamında da yer alması bekleniliyor.

Hükümetin sözleşmeli sağlık çalışanı olarak görev vereceği mezunlar öğrenciler, işe yerleştirildikleri takdirde ülke standartlarına göre, oldukça yüksek oranda maaş tutarına da sahip olacaklar.

Kelkit Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin önümüzdeki dönem eğitim ve öğretim hayatına başlaması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz