Kemal Kılıçdaroğlu: Her alanda projelerimiz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her alanda her konuda projeleri bulunduğunu söyledi. "Sorunları bitirecek güçlü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her alanda her konuda projeleri bulunduğunu söyledi. "Sorunları bitirecek güçlü kadrolarımız var." diyen Kılıçdaroğlu, İzmirlilerden destek istedi. Kılıçdaroğlu, "Biz size inanıyoruz, sizde bize güvenin. AK Parti’yi silkelemeye devam ediyoruz. Ben AK Parti’nin gövdesini silkeliyorum. Dallarını da siz silkeleyeceksiniz." diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkmadan önce milletvekili adayları anons edildi. Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde bulunan milletvekili adayı Mustafa Balbay, 'Aramızda' diye anons edildi. Balbay’ın mesajını Rutkay Aziz okudu.
Kılıçdaroğlu, AK Parti ve Başbakan’ı eleştirdi: "Kullanılan bir başbakan var şu anda. Erdoğan kullanılıyor. Dışlanan bir ülke olduk.” açıklamasında bulundu. Başbakan’ın 'kefeni giydik' açıklamalarına, "Biz kefeni giydik diyor, buradan sesleniyorum. Kimse sana kefen giydirirse karşısında beni bulur." dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin oylarının yükselişte olduğunu, Ak Parti’nin oylarının düşüşte olduğunu belirterek, "Türkiye’yi sevenlere sesleniyorum. Ben günde 16 saat çalışıyorum. Sizden 10 dakika istiyorum. 10 dakikada komşunuzla konuşun. Onu ikna edin." diye konuştu.
Özgürlüğü yaşamak istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de sanki askeri yönetim var. Olağanüstü hal varmış gibi hava estiriliyor. Sabahın erken saatlerinde evlerden insanları topluyorlar. Burada Mustafa Balbay’ın mesajını okudular. Balbay ne yaptı, yazı yazdı. Bu ayıp iktidara aittir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTE HARÇLARI KALKACAK
Üniversiteleri daha özgün bir hale getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, üniversite harçlarını kaldıracakları vaadinde bulundu. Okullarda katkı payını almayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Okulda itaplar ücretsiz ama katkı payını da almadan kayıt yapmıyorlar. 2 tane genç, parasız eğitim istiyoruz diye bir pankart açıyorlar 14 aydır içerdeler. Annelere şimdi ekonomik güvence de getiriyoruz. Geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her annenin banka hesabına en az 600 TL yatıracağız. Kimseye muhtaç olmayacak. Ekonomik özgürlüğü olacak ki siyasal özgürlüğü de olsun. Bize kaynak nerede diye soruyorlar. Hiç meraklanmayın kaynağımız var.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz