Kemallı Köyü, örnek köy olma yolunda

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Kemallı köyünde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 5 bin metrekare kilit parke...

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Kemallı köyünde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 5 bin metrekare kilit parke döşeme çalışmaları başladı.
Köy Muhtarı Adem Ateş, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada köylerini örnek köy haline getirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Ateş, "Köyümüz 400 nüfuslu. Yolu asfalt olan köyün kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmaları da tamamlanmıştır. Bütün evlerimize içme suyu bağlandı. Bunun yanı sıra ben muhtar olduğumda köyün, köy konağı yoktu ve köylü çamurdan ve yollardan büyük ölçüde şikayetçiydi. Bu sorunları ilçe Kaymakamımız Yaşar Dönmez, il özel İdaresi ve gurbetçi vatandaşlarımızın da katkıları ile oluşturduğumuz köy bütçesi sayesinde çözdük." dedi.
Köy sakinlerinin örnek köy olma yolunda gayretli çalışmaları yürüttüğünü belirten Ateş, "Köy sakinlerimiz köylerinin örnek köy olması ve daha güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalara bizzat katılarak destek olmuşlardır. Kışın çamurdan geçilmeyen köyümüzün sokakları artık kilit parke ile tanıştı. Bundan sonra vatandaşlarımızın çamur diye bir derdi olmayacak. Şu ana kadar 3 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. 2 bin metrekare daha kilit parke döşeyeceğiz. Bir aya kadar köyümüzde kilit parkesiz yol kalmayacak, hepsini tamamlayacağız. Köy konağımızın alt katını Kur’an kursu olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bu konuda köy sakinlerimizden de yoğun bir istek geldi. Örnek köy olma yolunda sakinlerimize kendi köylerine sahip çıkarak bu çalışmalara katılmalarından dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.
Köy sakinleri de yapılan hizmetlerden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek muhtara Ateş’e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz