Kemalpaşa, Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Kemalpaşa Belediyesi, kurduğu Armutlu Geçici Hayvan Bakımevi ile özellikle sahipsiz sokak hayvanlarına kol kanak geriyor....

Kemalpaşa Belediyesi, kurduğu Armutlu Geçici Hayvan Bakımevi ile özellikle sahipsiz sokak hayvanlarına kol kanak geriyor. Böylelikle hem halk sağlığını koruma, hem de çevre sağlığının temininde ve sahipsiz hayvanların korunup sahiplendirilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor.

Özellikle sokak hayvanları başta olmak üzere, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplanması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, kayıtlarının tutulması ve kısırlaştırılması sağlanıyor. Armutlu İstiklal Mahallesi'ndeki Geçici Hayvan Bakım Evi'ne getirilen sahipsiz hayvanlar, burada kısırlaştırıldıktan sonra tekrar doğal yaşamlarına geri bırakılıyor.

Reklam
Reklam

Ayrıca, Bakım Evi'nde vatandaşlara ait köpeklere de aşılama hizmetleri veriliyor. Kaza geçiren, hastalanan, çeşitli nedenlerle sağlık sorunları yaşayan kedi veköpekler de ekipler tarafından alınıyor, her türlü bakım ve tedavisi veteriner tarafından yapılıp sağlığına kavuşturuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz