Kemeraltı Yeni Meydanına Kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri ve restoranların bulunduğu yeni...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri ve restoranların bulunduğu yeni bir meydan oluşturmak için 13 Ağustos 2012’de uygulama proje ihalesi gerçekleştirecek. Kemeraltı’nın merkezi konumundaki alanda yapılacak 'Balıkçılar Meydanı' projesi, ihalenin sonuçlandırılmasının ardından 150 günde tamamlanacak. Daha sonra hızla yapım ihalesi gerçekleştirilerek tarihi çarşıya yeni bir çekim merkezi kazandırılacak.

Poje, geçtiğimiz aylarda Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da içinde bulunduğu 4 katlı Taşçılar içi katlı otoparkının tahliye işlemlerini yaparak, yıkımını gerçekleştirdiği alanda uygulanacak. Kemeraltı’nın 866 - 871 - 874 - 876 sokakları arasında kalan alanda uygulanacak olan projenin ardından oluşturulacak yeni mekanların, bölge içerisinde yeni bir toplanma ve çekim merkezi haline geleceğini kaydeden İBB yetkilileri, alanın Kemeraaltı’nın gece yaşamına da katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti. Alanın kentsel ve mimari niteliğini artırmak ve devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri ile bütünlük sağlayan güçlü bir merkez oluşturmak amacıyla geliştirilmiş bir avan proje tasarlandığı bilgisini veren yetkililer, hedeflenen yaşantıyı sağlayabilmesi için projelerde balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranlar ve meydan, sokak, avlu gibi geniş kamusal alanlara yer verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz