Kemer'de Huzur Camii ibadete açıldı

Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Ocak 2008 tarihinde inşaatına başlanan Huzur Camii ibadete açıldı. Antalya il...

Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Ocak 2008 tarihinde inşaatına başlanan Huzur Camii ibadete açıldı. Antalya il Müftüsü Mahmut Yeleser ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün katılımı ile açılan cami 2500 m2’lik bir alana sahip.
Türkiye’de ilk defa Osmanlı ve Selçuklu mimarisi harmanlanarak yapılan Huzur Camii 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği genişliğe sahip. Cami, çift şerefeli ve çift minareli ve yuvarlak bir zemine sahip, ayrıca kıblenin dış kısmında bulunan şelale ise yapıya bir farklılık katıyor. Caminin zemin katında Kur’an kursu, internet destekli kütüphane, aşevi, toplantı ve konferans salonu, bayanlar ve erkekler için tuvalet ve abdesthane bulunuyor. Dünyaca ünlü turizm şehri Kemer’in merkezinde bulunan cami yabancı turistlerin ilgisini çekecek donanım ve güzelliğe sahip. Cami yabancılara İslamiyetin güzelliğini görme fırsatı sunacak.
Açılış sonrası Cuma namazını kıldıran İl Müftüsü Mahmut Yeleser, “Gölgesini hissettiğimiz mübarek Ramazan ayı öncesi açılan bu camimiz ilçemize hayırlı olsun. Eskilerin ifadesi ile ömrümüz Ramazan, ahretimiz bayram olsun.” dedi.
Kemer İlçe Müftüsü Mehmet Muslu da caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Cuma namazı çıkışı Kemer Belediyesi'nce ikramlarda bulunuldu.
Öte yandan Kemer Müftüsü Mehmet Muslu’nun Ankara’nın Polatlı ilçesine tayini çıktığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz