Kemer'de Öğrencilere YGS Motivasyon Semineri Düzenlendi

Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi lise son sınıf öğrencilerine...

Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi lise son sınıf öğrencilerine ‘YGS motivasyon semineri’ düzenlendi.

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği(GATAB) tarafından düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Mert Batu tarafından verilen seminere yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Eğitimde sınav öncesi, öğrencilere çalışma sisteminin nasıl olması gerektiği ve günün nasıl geçirileceği ile ilgili bilgiler verildi. Okul yaşamında stres, sınav süreci ile baş etme ve öğrencilere sınava hazırlık yöntemleri anlatıldı. Seminerde ayrıca öğrencilerin sınava hazırlanırken başarıya inanmalarının en önemli motivasyon kaynağı olduğu vurgusu yapıldı.

Reklam
Reklam

YGS’ye hazırlığın en önemli noktasının başarı için her soruyu yapmaya çalışmak olduğuna değinen araştırma görevlisi Dr. Mert Batu, her soru için ayrılan sürenin bir dakika olduğunu ve zamanı iyi yönetmek gerektiğini vurguladı. GATAB Başkanı Yusuf Üras ise “Amaca giden yolda YGS önünüzdeki küçük bir engel, gerçek sınav yaşamın ta kendisi.” ifadesini kullandı.
Sınav stresinin hayatın her evresinde yaşandığını belirten Üras, YGS’nin hiçbir zaman son olmadığını, hayatın her anının bir sınav olduğunu kaydederek, öğrencilere 24 Mart günü yapılacak sınav için başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz