Kemerköy Ve Yeniköy Santralları İçtaş'a Devredildi

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının IC İçtaş'a devri işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. ÖİB'den

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının IC İçtaş'a devri işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

ÖİB'den yapılan açıklamada, "Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Kemerköy Termik Santralinin, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Yeniköy Termik Santralinin ve Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından ihale şartnamesi hükümleri doğrultusunda kurulan Yeniköy Kemerköy Elektrik ve Kemerköy Liman Hizmetleri'ne satış ve devrine ilişkin Sözleşmeler 23 Aralık tarihinde imzalanmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Santrallar ve limanın özelleştirilmesi için nihai pazarlık 18 Nisan'da gerçekleştirildi ve 27 Ağustos'ta ihaleye dair ÖYK kararı alınmıştı. Muğla'da bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin üç ünitede toplam 630 MW, Yeniköy Termik Santrali'nin ise iki ünitede toplam 420 MW kurulu gücü bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: