Kemik Testinde Kimliğinde 5 Yaş Küçük Yazıldığı Tespit Edilen 2 Çocuk Annesi, Cinsel İstismar Suçundan Cezaevinde Yatan Kocasının Beraat Edilmesini İstedi

Gaziantep’te 2004 yılında kimlikte gerçek yaşından 5 yaş küçük gözüken sevdiği kızı kaçıran şahıs, 2010...

Gaziantep’te 2004 yılında kimlikte gerçek yaşından 5 yaş küçük gözüken sevdiği kızı kaçıran şahıs, 2010 yılında ikinci çocuğu dünyaya gelince küçük yaşta kız çocuğuyla evlenmek suçundan cezaevine konuldu. Şimdi 21 yaşında olan anne, cezaevinde resmi nikahla evlendiği kocasının serbest bırakılmasını istedi.

2004 yılında Menderes K., kimlik yaşına göre 8 yaşında olan sevdiği kız Gamze’yi kaçırdı. Daha sonra kemik yaşı kaçırıldığı tarihte 13 olduğu anlaşılan Gamze, 2008 yılında bir çocuk dünyaya getirdi. Doğum yaptığında kimlik yaşına göre 12 ancak kemik yaşına göre 17 yaşında olan anne ve resmi nikahlı olmayan eşi Menderes K. hakkında kamu davası açıldı. Dava süreci devam ederken Gamze 2010 yılında ikinci çocuğunu dünyaya getirince, Kalburcu Gaziantep Adliyesi'nde görülen davada cinsel istismar suçundan 5 yıl 6 aya mahkum edilip Malatya Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Dava sürecinde Gamze’nin kemik yaşının tesbiti için İstanbul’da yapılan kemik testinde, Gamze’nin gerçek yaşından 5 yaş daha küçük olarak kimliğe yazıldığı tespit edildi. 2010 yılında yapılan kemik testinin ardından 2 çocuk annesinin 19 yaşında olduğu ve evlenebileceği ortaya çıktı. Bunun üzerine aile evlilik işlemlerini hemen başlattı ve Menderes Kalburcu ile Gamze Kalburcu, 2011 yılında Malatya Cezaevi'nde kıyılan nikahla dünya evine girdi.

Reklam
Reklam

21 yaşındaki Gamze Kalburcu çocuklarıyla perişan bir durumda olduğunu ifade ederek, "Eşimle birlikte severek kaçtım. İlk dönemler babam bu durumdan şikayetçiydi ve olayı mahkemeye taşımak istedi. Daha sonra aileler barışınca babam davasından vazgeçti. Kocam ikinci çocuğum doğduktan sonra cezaevine konuldu. Benim gerçek yaşım şu an 21 ve ilk doğumumda da gerçek yaşım 17’ydi. Kocamın hiçbir suçu yok ve şimdi cezaevinde yatıyor. Başbakanımıza ve Adalet Bakanımıza seslenmek istiyorum. Allah rızası için bize yardım edin ve kocamı cezaevinden çıkarın" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz