Kenan İmirzalıoğlu, Erkan Petekkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ aynı filmde mi buluşacak?

Ünlü yazar Ahmet Ümit, senaryosunu yazdığı sinema filminde Türkiye'nin üç sevilen erkek oyuncusunu bir araya getirmeyi planlıyor.

Polisiye romanlarıyla önemli bir okur kitlesine sahip olan Ahmet Ümit, bu kez bir sinema filmiyle takipçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
3 ÜNLÜ İSİM
Ümit'in senaryosunu tamamladığı film için düşündüğü başrol oyuncuları ise Erkan Petekkaya, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ. Senaryonun her üç isme de gönderildiği ve üçünün de bu teklife sıcak baktığı konuşuluyor.Kenan İmirzalıoğlu ile Kıvanç Tatlıtuğ daha önce Ezel dizisi için birlikte kamera karşısına geçmişti.

Filmin yapımcılığını İsmail Filiz'in üstleneceği de gelen haberler arasında.

Ahmet Ümit kimdir?
Daha çok polisiye roman türünde eser veren bir yazardır.
***
Gaziantep'te yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası kilim tüccarı, annesi terzi idi. İlk öğreniminin ardından Gaziantep Atatürk Lisesi'ne devam etti. 14 yaşından itibaren sol görüşlü bir aktivist oldu. Ülkücülerle aralarında çıkan bir kavgadan dolayı 24 arkadaşıyla birlikte Gaziantep dışına sürgün edildiği için liseyi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bitirdi.
***
1992 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece, aynı yıl Ferit Oğuz Bayır Düşün ve Sanat Ödülü'nü aldı. Bu kitap Ahmet Ümit'i dünyamıza tanıtan ilk kitap olma özelliğini de taşır.
***
Arkadaşı tiyatro yönetmeni Ali Taygun'un teşvikiyle polisiye yazmaya ağırlık veren Ahmet Ümit, 1993 yılında ATV için çekilen "Çakalların İzinde" adlı polisiye dizinin öykülerinin ve senaryosunun yazılmasına katkıda bulundu. Ardından da 1995'te Ahmet Ümit, çeşitli gazete ve dergilerde Franz Kafka, Dostoyevski, Patricia Highsmith, Edgar Allan Poe ve polisiye roman yazarları üzerine inceleme ve tanıtım yazıları kaleme aldı.
***
"Sis ve Gece"'yi "Kar Kokusu" (1998) adlı romanı, "Agatha'nın Anahtarı" (1999) adlı polisiye öykü kitabı takip etti. 2000'den itibaren "Patasana"(2000), "Kukla" (2002), "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" (2002), "Beyoğlu Rapsodisi" (2003), "Aşk Köpekliktir" (2004), "Ninatta'nın Bileziği" (2006), "Kavim" (2006) adlı kitaplarını ardı ardına yayımladı. 2007'de "İnsan Ruhunun Haritası" adlı denemesi yayımlandı. 2008'da yayınlanan "Bab-ı Esrar"'da Şems-i Tebrizi cinayetini konu edindi. İstanbul hakkında çok detaylı bilgiler de içeren "İstanbul Hatırası" adlı polisiye romanı Haziran 2010'da okuyucularla buluştu. Yazarın "Başkomiser Nevzat, Çiçekçinin Ölümü" (2005) adlı bir de çizgi romanı vardır.
***
Öykülerinden yola çıkılarak Uğur Yücel tarafından Karanlıkta Koşanlar ve Cevdet Mercan tarafından Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizileri yapılmış, "Sis ve Gece" adlı romanı 2007 yılında Turgut Yasalar tarafından sinemaya uyarlanmıştır. "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir", "Agatha'nın Anahtarı" ve "İstanbul Hatırası" kitapları radyo tiyatrosu formatına uyarlanarak NTV Radyo'da yayımlanmıştır.
***
Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.