Kenan Malatyalı Tso Başkanlığına Aday

Eski Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Kenan Malatyalı, Mayıs ayında gerçekleştirilecek Çorum Ticaret ve Sanayi Odası...

Eski Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Kenan Malatyalı, Mayıs ayında gerçekleştirilecek Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Anitta Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Kenan Malatyalı, tek hedefinin Çorum’ a hizmet etmek olduğunu belirterek, göreve talip olmasının tek sebebinin büyük Çorum hayali olduğunu söyledi. “Büyük Çorum” hayalimi gerçekleştirmek ve büyük Çorum için çalışacağını dile getiren Malatyalı, bu yüzden göreve talip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Siyasette gözünün olmadığını dile getiren Malatyalı, “Büyük Çorum için hizmet edecek, büyük Çorum için çalışacak, bunu iş dünyası, iş adamlarımız, girişimcilerimiz, üyelerimiz ile hayata geçireceğiz. Büyük Çorum için çalışmaya odaklıyım. Ne siyasetle işim var, ne milletvekilliği ne belediye başkanlığında gözüm ve hevesim var. Çorum’ a TOBB platformunda hizmet vermeye adayım” dedi.

Büyük Çorum hedefi çerçevesinde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında da açıklamada bulunan Malatyalı, “Çorum’un büyümesini, tüm işadamı esnaf ve zanaatkarlarımızın, sektörlerin gelirlerini arttırmasını, Çorum’un gelişiminde gerekli olacak yeni kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesini, Çorum’la anılan başarılı sektörlerimizin iş kollarımızın gelişiminin ivme kazanmasını, yeni ve stratejik sektörlerin yüksek katma değerli ürün ve markaların filizlenmesini, üyelerimizin girişimcilerimizin iş adamlarımızın ulusal ve uluslararası ölçeklere ve küresel pazarlara taşınmasını sağlayacağız. Ticaret ve Sanayi Odamızı, bu amaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırarak, performansa dayalı profesyonel ve etkin bir yönetim yapısına kavuşmasını, iş dünyasının işlemlerini yapan bir kurum olmaktan çıkartarak iş dünyasının öncüsü, yol göstericisi, aktif çalışanı, proje ve girişim destekçisi olmasının sağlanmasını, üyelerinin birinci sınıf üye olduklarını hissetmelerini, dünyanın en etkin odalarından biri haline gelerek şehrine liderlik eden bir kurum olmasını, on binlerce kişiye yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratılmasına katkı sağlanmasını, tersine beyin göçünü gerçekleştirerek, Çorum’da doğmuş veya Çorumlu olmuş bütün insan değerlerimizin, Çorum için çalışmasının temin edilmesini nitelikli insan değerlerimizin oluşturulmasını ve artık Çorum’da kalıcı olmalarının sağlanmasını ve Çorum’u kültür turizminin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Çorum’un sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel, arkeolojik değerlerin sadece yurt içinde değil yurt dışında da tanıtılmasını Ticaret ve Sanayi Odamızın kaynak üretme kapasitesine sahip olmasını, bu kaynağın üyelerimizin işlerinin ve Çorum’un refahı için kullanılmasını Başta TOBB olmak üzere Çorum’un ihtiyacı olan ulusal ve uluslar arası tüm örgütlerde, topluluklarda, platformlarda hakkıyla ve itibarla temsil edilmesini, sadece sorunlarımıza değil ve esas olarak çözümlerimize odaklanarak taleplerimizin çözüm modellerimizle birlikte kamu yönetimine aktarılmasını, ulusal sermayenin, turizm sektörünün, ülkemizdeki tüm iç turizm hareketinin ve son olarak da özellikle yabancı sermayenin Çorum’a ilgisinin sağlanmasını, ticari, kültürel ve sosyal fırsatlar açısından Çorum’un gözde olmasını, büyük Çorum’un ayrılmaz parçası olarak büyük işler başarılmasını sağlamak için göreve talip oluyorum. Hayalinde büyük Çorum olan herkesi önyargısız ve samimi duygularla, birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Çorum’da artık bioteknoloji, bilişim teknolojileri, nanoteknoloji alanında projeler, yatırımlar ve markaların üretileceği ortamı oluşturacaklarını dile getiren Malatyalı, Çorum’u küresel rekabette öne geçirebilmek için yeni sektörlerde etkin aktörler, girişimcilerin çıkmasına olanak sağlayacaklarını dile getirdi. Birlikte iş yapma kültürü ve özgüvenini yeniden tesis edeceklerini kaydeden Malatyalı, ulaşım ve erişim alt yapısının tamamlanması için fikir üreten proaktif bir rol üstleneceklerini belirtti.

Bölgenin en dinamik ve atak şehri olarak üzerlerine düşeni yaparak turizm ve ticaret alanında Çorum’un liderliğini tescil edeceklerini anlatan Malatyalı, “Geleceğimiz olan genç girişimcilerimizle birlikte, 2023 yılında, Çorum’dan 1 milyar dolar hacimli şirketler çıkartmış olacağımıza ve dünyaya model olabileceğimize inanıyorum. Önce hayallerimizde ortaklaşacağız ardından hayallerimizi eyleme dökecek ve Büyük Çorum’u gerçekleştireceğiz. 2023 yılında ülkemizin hedeflerine varmasını istiyorsak Çorum için büyük düşünmeli, etkin ve verimli çalışmalı, büyük Çorum’a doğru koşarak ülkemiz için vazifemizi yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: