Kenan Öner: Demirören başarılı, 3 dönem seçildi

Beşiktaş'ın etkin isimlerinden eski genel sekreter Kenan Öner, "Yıldırım Demirören'in TFF başkan adaylığı benim için...

Beşiktaş'ın etkin isimlerinden eski genel sekreter Kenan Öner, "Yıldırım Demirören'in TFF başkan adaylığı benim için süprizdi. Beklenen bir şey değildi. Allah yardımcısı olsun. Hepimizin ona başarı dilemesi gerekiyor." dedi.
''Mali yapı iyi değil, güzel bir fotograf yok.'' diyen Öner Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Demirören'in kendi kararıdır. Beşiktaş'ın mali durumu iyi bir çizgide değil. Yönetim olarak bu konuda tedbirler alacaklarını vaadetmişlerdi. Zor bir dönem, güzel bir fotograf yok. Bakalım hafta sonu yapılacak mali genel kuruldan nasıl bir sonuç çıkacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

KADRODAKİ PAHALI OYUNCULAR SATILIRSA ÖNEMLİ BİR GİRDİ SAĞLANIR
Eski genel sekreter Öner, "Borçların 400 ile 600 milyon TL arasında bir rakam telaffuz ediliyor. Hafta sonu gerçek rakamı göreceğiz. Açıkcası bütçe disiplini mali disiplin ihmal edildi dersek abartı yapmamış oluruz. Ancak mevcut kadroda önemli oyuncuların var. Bunların değerlendirilmesi durumunda kulübe önemli bir girdi sağlanır." dedi.
Kenan Öner, "Yıldırım Demirören, TFF başkanı olursa, kulübe verdiği paranın en azından bir kısmını hibe edebilir mi?" şeklindeki soruya ise "Yıldırım Demören'in kulübe verdiği borçları tahsil edip etmeyeceğiyle ilgili benim bir şey söylemem mümkün değil. Ancak Yıldırım bey daha önce verdiği paraları alması gerektiğini söylemişti." cevabını verdi.
Kenan Öner, "Demiören'in TFF başkanı olması kuvvetle muhtemel. Kendisi seçildiği taktirde, Beşiktaş'ta başkanın kim olacağının görüşülmesi daha doğru olacaktır. Şu anda başkanlık için ismi telefuz edilenlerin yanısıra çok daha başka adaylar da çıkabilecektir. Beşiktaş çok büyük bir camia, şu anda 22 binin üzerinde üyemiz var. Bunun 14-15 bini aktiftir. 11-12 civarında da gerekli edimlerini yerine getirip, oy kullanma hakkına sahip üye var. Beşiktaş hiç bir zaman sahipsiz kalmaz." dedi.
Öner, "Demirören Beşiktaş başkanı olarak başarılı oldu mu?" sorusuna ise "Demirören, 3 dönemdir seçlidiğine göre demek ki genel kurul üyeleri çalışmasını yeterli buldular. Benim de yönetimde olduğum zaman 3 tane Türkiye Kupası şampiyonluğu, 1 Lig şampiyonluğu vardı. Bu az bir başarı değildi. Sportif başarı bekleniyorsa bu vardı. Mali konuda ise bütçe disiplini ihmal edilmiş olabilir. Yeni gelecek yönetiminin buna dikkat etmesi, aşırı pahalı transferlerden kaçınırak, özkaynağa dönerek çalışmalı. Ben yönetimdeyken de 6-7 yabancı futbolcuya karşıydım. Bu açıdan özvarlığa dönmeliyiz." şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

"İBRA ETMİYORUM" DEMEK KOLAY DEĞİL; ÇOK HASSAS BİR KONU
Öner, haftasonu yapılacak mali genel kurulda yaşanması muhtemel ibra tartışması için ise "İbra çok hassas bir konu, dikkatli olunmalı, 'ibra etmiyorum' demek benim için kolay değil. Mali genel kurulda aklı selim galip gelecektir. Beşiktaş'ın birlikteliğini sağlaması çok önemli." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz