Kenan Sofuoğlu genç sporcuları kanatlarının altına aldı

Dünya Süpermoto Şampiyonu Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu, bir hayalini daha gerçekleştirdi. Sofuoğlu, genç sporculardan...

Dünya Süpermoto Şampiyonu Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu, bir hayalini daha gerçekleştirdi. Sofuoğlu, genç sporculardan şampiyonlar çıkarmak için özel bir eğitim kampı düzenledi.
TMF tarafından seçilen 14 genç sporcu 10 - 12 Şubat arasında, Sakarya Akyazı’daki Kenan Sofuoğlu Pisti’nde Kenan Sofuoğlu’yla Red Bull Kanatlarımın Altında projesine katıldı. Yaşları 9 ile 17 arasında değişen sporcular fizyoterapiden motivasyona, sürüş tekniklerinden ilk yardım bilgilerine kadar kapsamlı bir eğitim aldı.
Türkiye’de ilk kez bir dünya şampiyonu tarafından düzenlenen eğitim programında genç sporcuların hem zihinlerini hem de bedenlerini canlandırmaya yönelik bir program uygulandı. Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk eğitmenler tarafından yapılan değerlendirmede 28 Eylül’de Red Bull Rookies Cup Ön Elemeleri’ne gitmeye hak kazandı.
Dünya Şampiyonu Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun hayallerinden biri Red Bull Kanatlarımın Altında projesiyle hayata geçirildi. Türkiye’de motor sporlarının gelişimi için nitelikli sporcu yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen Kenan Sofuoğlu’yla Red Bull Kanatlarımın Altında projesi 9-17 yaş arasındaki 14 genç sporcuya uluslar arası standartlarda bir motosiklet eğitimi alma fırsatı sundu.
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından belirlenen ve pist yarışlarında gelecek vaat eden 14 genç sporcu 10-12 Şubat arasında Türkiye’de ilk kez bir dünya şampiyonu tarafından verilen sıra dışı ve kapsamlı bir spor kampına katılmış oldu. Sofuoğlu, kampı şu şekilde değerlendirdi:
“Red Bull Kanatlarımın Altında projesinin amacı dünya şampiyonasında yarışacak gençler yetiştirmek. Zaten bu pistin yapılmasındaki en büyük amaç da buydu. Türkiye’yi dünyada temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için onların çalışabileceği bir pist gerekiyordu. Bu projede iki gündür gençleri yetiştirmek için bazı adımlar atıyoruz.
İki gün içinde bu gençlerdeki gelişimi gördük. Tabii ki böyle projelerin sayısı arttıkça onları daha iyi hazırlayacağız. 2012 sezonu boyunca birkaç tane böyle projemiz olacak. Bu projelerimizi tamamladıktan sonra, inanıyorum ki sezon sonuna doğru dünya motosiklet camiasında çok önemli bir yeri bulunan Red Bull Rookies Cup’a sporcular yetiştirmiş olacağız.”
Genç katılımcıların sporu bir bütün olarak ele alması için fizyoterapi, motivasyon, fiziksel gelişim, sporda ilk yardım ve beslenme konularında önde gelen uzmanlar interaktif eğitimler verdi. Kamp boyunca verilen interaktif eğitimleri Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun düzenlediği sürüş teknikleri eğitimi takip etti.
Genç yetenekler, kamp boyunca hem başka yerde bulamayacakları bilgiler aldılar; hem de bir dünya şampiyonundan birebir eğitim alma imkanı buldular. Toprak Razgatlıoğllu ve Harun Çabuk eğitmenlerin proje sonundaki değerlendirmesiyle 28 Eylül’de Aragon’da düzenlenecek olan Red Bull Rookies Cup Ön Elemeleri’ne gitmeye hak kazandı. Burada başarılı olurlarsa motorsporlarının gelecekteki şampiyonlarının yetiştiği Red Bull Rookies Cup’ın 2013 yarışlarına katılmaya hak kazanacaklar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz