Kenan Sofuoğlu'nun hedefi dünya şampiyonluğu

Sakarya (AA)- 2007 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2009'da dünya şampiyonluğunu tekrar Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi.

Sakarya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sofuoğlu, 2009 Dünya Süpersport Şampiyonası test sürüşlerinin iki hafta önce başladığını ve ilk testlerde iyi dereceler elde ettiğini belirterek, gelecek hafta Portekiz'de ve Avustralya'daki test sürüşlerine de katılacağını ifad etti. 2009 yılında da iddialı olduğunu ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi:

"Yapılan ilk testlerde en iyi dereceleri yaptım. Bu testler 2009 yılında kimin favori olduğunu gösterdi. İlk yarış mart ayının ilk haftasında Avustralya'da yapılacak. Yarışlar kasım ayına kadar sürecek ve 15 ayrı ülkede yarışacağız. Şu anki test sonuçlarına göre favori olarak gösteriliyorum. Tabi ki motor sporlarında neyin ne olacağı belli değildir. Sakatlanma ihtimaliniz var. Teknik bir problem çıkabilir. Yarışları bir aksilik olmadan tamamlarsam dünya şampiyonluğunu tekrar Türkiye'ye getireceğim."

Reklam
Reklam

Küresel ekonomik krizin birçok sektörü olduğu gibi, motor sporlarını da etkilediğine dikkati çeken Sofuoğlu, birçok firmanın yarışlardan çekildiğini söyledi. Hanspree Ten Kate Honda Takımı adına yarışan Sofuoğlu, Honda'nın en büyük bütçeyi ayırdığı Formula 1'den çekilmesinin kendilerini de etkileyeceğini belirtti. Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim kategorimde çekilme gibi bir niyetleri yok. Ancak Formula 1'den çekilmesi bizi de etkileyecektir. Benim avantajım, her kategorinin ilk üçteki en iyi pilotları bu olaydan çok etkilenmez. Benim açımdan fazla sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Benim takımım şampiyonluğa yakın bir takım."

Motosiklet birliği kurmak isteyen Arap ülkelerinin kendisinden ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan destek istediğini de söyleyen Sofuoğlu, bu teklife şimdilik sıcak bakmadıklarını bildirdi. Sofuoğlu, "Kurulacak birliğin Türk-Arap Motosiklet Birliği olmasını istedik. Onun dışında birkaç isteğimiz daha oldu, ama orada şunu gördük ki, onlar bizden çok gerideler. Eğer biz bu birliğe katılırsak ileri adım değil de geri adım atmış olacaktık. Bu nedenle şimdilik bu teklife sıcak bakmadık. Önümüzdeki yıllarda güzel çalışmalar yapmaları durumunda bu birliğe katılabiliriz" dedi.

Reklam
Reklam