Kendi ağırlığının 107 katı tramvay vagonlarını gücüyle çekmeyi başardı

Kayseri’de bir kişi, 60 metre uzunluğunda ve 86 ton ağırlığındaki iki vagonlu tramvayı, gücünü kullanarak...

Kayseri’de bir kişi, 60 metre uzunluğunda ve 86 ton ağırlığındaki iki vagonlu tramvayı, gücünü kullanarak 20 metre sürüklemeyi başardı. Kendi ağırlığının 107 katı tramvay vagonlarını çekmeyi başaran Zafer Pezük’ün bundan sonraki hedefi ise uçak çekmek.
Daha önce de minibüs ve otobüs çekerek adından söz ettiren Zafer Pezük, bu defa yaklaşık 86 ton ağırlığındaki iki vagonlu tramvayı çekme denemesi yaptı. Rekor denemesi Kayseri Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Tramvay Depolama Bakım ve Onarım sahasında gerçekleştirildi. Özel bir fabrikada işçi olarak çalışan 36 yaşındaki Pezük, önce ısınma hareketleri yaparak zorlu rekora hazırlandı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Pezük’e yakınları ve sponsor firma yetkilileri destek oldu.
Balonlarla süslenen tramvay vagonlarının öncelikle frenleri boşaltıldı. Ardından ön kısmına bağlanan halat yardımıyla Pezük, zorlu bir rekorun denemesini başlattı. 80 kilo olan Pezük, çevredekilerin tezahürat ve alkışları arasında 86 ton ağırlığındaki iki tramvay vagonunu 20 metre kadar çekmeyi başardı.
Başarısını çevresindekilerle paylaşan Pezük, zor olduğunu ancak kendi ağırlığından 107 kat fazla olan tramvayları çektiği için mutlu olduğunu söyledi. Pezük, bundan sonra da uçak çekmeyi ve boğazında 150 florasan lambayı kırmayı deneyeceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz