Kendi büyüdükçe ayakları da büyüyor

Gaziantep'te yaşayan 10 yaşındaki Eren Şahingöz, Klippel Trenaunay sendromu nedeniyle bel, bacak, kalça ve ayak kısmında yaşanan genişleme nedeniyle zor günler geçiriyor.

Doğuştan Klippel Trenaunay sendromuna yakalanan Şahingöz'ün ailesi, çocuklarını tedavi ettirebilmek için çeşitli hastanelere götürdü. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bel, kalça, bacak ve ayak kısmındaki büyüme ve genişleme nedeniyle ameliyat olan Eren'in bel kısmından yağ bezesi alındı, ayak parmakları kesildi. Ameliyatın ardından genişlemenin devam etmesi üzerine özel hastaneye başvuran Şahingöz ailesi, çocuklarını tedavisi için 50 bin lira istenince zor günler yaşamaya başladı.

Reklam
Reklam

İKİ PARMAĞI KESİLDİ AMA BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ

Anne Hatice Şahingöz, doğduktan sonra oğlunun bel, bacak, kalça ve ayak kısmında genişleme olduğunu fark ettiklerini söyledi. Hemen hastaneye başvurduklarını belirten Şahingöz, şöyle konuştu:

"Doğduğundan beri ayakları çok büyük. Kendi büyüdükçe ayakları da büyüyor. Bir yıl önce Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Orada Klippel Trenaunay sendromu teşhisi konuldu. Doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi. İki parmağı kesildi ancak, ameliyattan sonra da genişleme devam etti. Biz de başka doktorlara götürdük. Tedavinin mümkün olduğu, tamamen iyileşmese de en azında büyümenin durdurulup, küçültülebileceği söylendi. Tedavi masrafı olarak da 50 bin lira istediler. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bu parayı vermemiz mümkün değil."

"YETKİLİLER VE HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Eren'in yürürken zorluk çektiğini ve ayağına göre ayakkabı bulamadıklarını dile getiren Şahingöz, oğlunun arkadaşları tarafından da dışlandığını söyledi. Para bulamadıkları için oğlunu tedavi ettiremediklerini ifade eden Şahingöz, "Oğlumu okula göndermesine gönderiyorum ama dışlanıyor. 'Büyük ayak, koca ayak' diyorlar. O da eve gelip ağlıyor. Arkadaşları böyle dediği için derslerine konsantre olamıyor. Oğlumun tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Eren de arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini, bu yüzden de okula gitmek istemediğini söyledi. Rahatça koşup, yürümek istediğini dile getiren Eren, "Arkadaşlarımın benimle alay edip, dışlamalarını istemiyorum. Ailemin maddi durumu olmadığı için beni tedavi ettiremiyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden bana yardım etmelerini istiyorum" diye konuştu.

KLİPPEL TRENANUNAY SENDROMU HAKKINDA

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Günhan Karakurum, Klippel Trenaunay sendromunun nadir görülen doğumsal genetik bir hastalık olduğunu söyledi.

Özellikle alt ekstremiteyi etkileyen aşırı büyümenin çeşitli damar anomalileri ve cilt lekeleriyle karakterize olduğunu ifade eden Karakurum, şunları kaydetti: "Hastalığın kesin bir tedavisi maalesef yok ancak, ortaya çıkabilecek kanamalar, varislere bağlı gelişebilecek tromboemboli gibi komplikasyonlar tedavi edilir. Uyluk ve bacaklarda gelişen aşırı büyüme estetik operasyonlarla kısmen düzeltilebilir. Ayrıca bacak boylarını eşitlemek için de ameliyatlar gerekli olabilir. Bu tedaviler multidisipliner bir yaklaşımı gerektirir."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: