“Kendi Everest’inize tırmanın”

“Kendi Everest’inize Tırmanın” konulu söyleyiş Büyükçekmece AKM de gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü ve İdari İşler Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize Tırmanın” konulu söyleyiş Büyükçekmece AKM de gerçekleşti…

Arama kurtarma derneği (AKUT) kurucuları arasında yer alıp Dernek Başkanı olan Nasuh Mahruki aynı zamanda Türkiye’nin dağcılıkta gururu olup ilk 1995 yılında Everest dağına tırmanan Türk dağcı olmayı başarmıştır.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Mahruki hayatın içinden örnekler vererek öğrencilere, her zaman kendinize bir hedef belirleyin, yaptığınız işe odaklanın disiplinli, istekli, istikrarlı olabilirseniz başarıya ulaşabilirsiniz. Öncelikle kendinize bir potansiyel oluşturup o potansiyeli belirleyelim. Herkesin bir yeteneği vardır bu yeteneği keşfedip hayatımızı bu yeteneğe inşaa etmeliyiz. Hayatta hepimizin karşısına engeller çıkar önemli olan bu engelleri tecrübemizle aşmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Sorulan soruları içtenlikle cevaplayan Mahruki örnek aldığı tek insan Atatürk olduğunu söyleyerek, “Hayatımda sadece Atatürk’ü örnek aldım. Atatürk her şeyi o kadar kapsamıştır ki hiçbir konuda boşluk bırakmamıştır” şeklinde konuştu.

Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Nusuh Mahruki beyle 17 Ağustos depreminde tanıştım. Kendisinin birçok can kurtarmasının yanında orda ki psikolojinin yüksek tutulmasında büyük katkısı olmuştur. Yazmış olduğu “Kendi Everest’inize tırmanın” kitabını aldım. Bence herkes bu kitabı okumalı ve ilham almalı. Ben hayat boyu kendi Everest’ime tırmandım ve tırmanmaya da devam ediyorum. Öncelikli olarak herkes kendine bir hedef belirlemeli ve o hedefe doğru ilerlemeli” şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda Başkan Akgün Nasuh Mahruki’ye, Mimarsinan köprü maketi ile bir plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: